Huawei ber enligt uppgift Foxconn att pausa smartphone-produktionen

Huawei ber enligt uppgift Foxconn att pausa smartphone-produktionen

“Eftersom dess framtid förblir oklar, instruerar Huawei Foxconn att minska produktionen av ett antal enheter”

Huawei har varit pÄ en grov lapp ett tag nu. Företaget har förbjudits av USA att göra affÀrer, dess Android-licens Àr i luften och chiptillverkare har snabbt skurit sina band med varumÀrket. Huawei har enligt uppgift nu bett Foxconn, en tillverkare av varumÀrkets smartphones, att stoppa produktionen av sina mobiltelefoner för tillfÀllet. Under tiden hÄller sÀljaren om / omprövar nÄgra av sina huvudsakliga mÄl internt.

Huawei Mate 20 Pro recension - 91mobiles 009

KĂ€llor som Ă€r bekanta med saken har sagt till Södra Kina morgonpost att den taiwanesiska teknologitillverkaren Foxconn har stoppat ”flera” produktionslinjer för Huawei-telefoner efter att det Shenzhen-baserade företaget minskat ordern. I synnerhet tillverkar Foxconn ocksĂ„ enheter för de flesta av de stora smartphone-leverantörerna, inklusive Apple och Xiaomi (förutom Huawei).

Allt detta pÄ grund av den amerikanska Blacklist Entity som startade för nÄgra veckor sedan. Som en del av avtalet kan Huawei inte tillverka sina nya modeller i samarbete med amerikanska företag, inklusive Android-tillverkaren Google.

Dessutom svarade Zhao Ming, president för Huaweis varumĂ€rke, i en medieförklaring att den omprövar sitt mĂ„l att bli vĂ€rldens största smarttelefonleverantör 2020. OEM följer och utvĂ€rderar situationen noga efter att den amerikanska regeringen förbjudit amerikanska företag frĂ„n att leverera den Shenzhen-baserade jĂ€tten för telekommunikationsutrustning. “NĂ€r den nya situationen har uppstĂ„tt Ă€r det för tidigt att sĂ€ga om vi kan uppnĂ„ mĂ„let”, sade Zhao och svarade pĂ„ frĂ„gor om Huaweis plan att komma över Samsung Electronics och bli vĂ€rldens största smarttelefonleverantör före slutet av 2020.