Huawei fÄngades precis med att fejka smartphoneselfies med en DSLR i vilseledande annons

Huawei fÄngades precis med att fejka smartphoneselfies med en DSLR i vilseledande annons

Smartphone-tillverkare, det Àr helt bra om din mellanslags smarttelefons selfie-kamera inte tar de bÀsta selfiesna i vÀrlden. Du fÄr gott om tid för att förbÀttra det, och att förfalska kvaliteten pÄ bilden i annonser kommer dig inte nÄgonstans.

Huawei trodde dock att det skulle bli helt bra att göra exakt det. Företaget fÄngades med att fejka smartphoneselfies i en reklam. I stÀllet för Nova 3-smarttelefonens frÀmre kamera tillÀt företaget annonsskaparna att anvÀnda en DSLR-kamera, visade bilder bakom kulisserna.

LĂ„t oss se annonsen:

Det ser ut som om killen tar selfies av honom och hans betydande andra med Huawei Nova 3i, eller hur?

LÄt oss kolla in en av dessa selfies igen, som förresten ser bÀttre ut Àn resten av videon. Det Àr nÀstan som om det hade berörts vid efterbehandling:

HÀr Àr en bild som skÄdespelerskan publicerade pÄ Instagram pÄ bilden ovan, vilket tydligt visar att skÄdespelaren fejkar skottet:

Det hela upptÀcktes av en Redditor, som var tillrÀckligt snabb för att fÄnga Instagram-bilden. SkÄdespelerskan tog bort den, men Internet glömmer aldrig.

Nu sÀger Huawei aldrig att Nova 3i kan ta bilder som ser sÄ bra ut. Men implikationen hÀr Àr att selfiesna i reklamfilmerna togs med telefonen i frÄga.

NÀr allt kommer omkring anvÀnde Apple sin iPhone för att skjuta hela reklam och presenterade iPhones kamerakrafter i massor av annonser. SÄ smarta smartphoneanvÀndare skulle sÀkert anta att selfiesna i den hÀr annonsen alla togs med telefonens kamera.

Vad som Àr mer irriterande Àr att vi inte tittar pÄ Huaweis första hÀndelse. Företaget fotograferade tidigare ringarna frÄn P8-telefonerna och anvÀnde en DSLR för att fejka kameraproverna av P9, som Android Police pÄminner oss.

Ju snabbare Huawei dike dessa irriterande marknadsföringstricks som ofta slÄr tillbaka, desto bÀttre. Den vilseledande annonsen har över 2 miljoner trÀffar pÄ YouTube.