Huawei fÄr förbjudas att anvÀnda SD-kort eftersom dÄliga dagar blir vÀrre

Huawei-förbud upphÀvt med flera begrÀnsningar: NEC-ordförande

”Framtida Huawei-smartphones kommer inte att kunna stödja microSD-kort pĂ„ grund av detta förbud”

Huawei har haft en tuff tid nyligen. Först placerades den pÄ en handelssvartlista av den amerikanska regeringen. Sedan slog Google bandet med Huawei, vilket innebar att framtida smartphones och enheter frÄn den kinesiska tillverkaren inte skulle kunna köra Android eller ta emot uppdateringar. Företaget uppgav att nuvarande enheter kommer att fortsÀtta att fÄ sÀkerhetsuppdateringar och liknande, men kommenterade inte framtiden. Efter förbudet frÄn Google meddelade flera andra amerikanska företag ocksÄ att det inte lÀngre skulle fungera med Huawei, inklusive ARM Holdings. Nu har SD-föreningen ocksÄ bekrÀftat att det har förbjudit det kinesiska företaget.

SD-föreningen tar hand om anvÀndningen av SD-kortstandarder. Det bekrÀftade nyligen att Huawei har tagits bort som medlem. Detta innebÀr att framtida Huawei-smartphones inte kommer att kunna anvÀnda microSD-kort. Lyckligtvis kommer nuvarande Huawei-enheter som stöder microSD-kort fortsÀtta att fungera normalt. Detta Àr dÄliga nyheter för företaget, eftersom de flesta av Huaweis enheter levereras med microSD-kortstöd.

nm-kort

Huawei har dock utvecklat sitt eget lagringsutvidgningssystem, som kallas NM Cards. Företagets senaste flaggskeppstelefoner, som P30-serien och Mate 20-serien, har stöd för NM-kort. DÀrför Àr förbudet frÄn SD-föreningen inte en total katastrof för företaget. Det skulle innebÀra att Huawei mÄste anvÀnda sitt eget lagringsutvidgningssystem i framtida produkter. NM-kort Àr inte lika lÀtt tillgÀngliga som microSD-kort och Àr ofta dyrare. Huawei har fortfarande en sÀkerhetskopia i det hÀr fallet.

Huawei hade detta att sĂ€ga till den asiatiska publikationen Nikkei: “Huawei vĂ€rdesĂ€tter sina relationer med alla partners och föreningar runt om i vĂ€rlden och förstĂ„r den svĂ„ra situation de befinner sig i. Vi hoppas att den hĂ€r situationen kommer att lösas och arbetar för att hitta den bĂ€sta lösningen.”

Förutom att ha förbjudits av SD-föreningen har Huawei ocksÄ fÄtt en tillfÀllig begrÀnsning frÄn Wi-Fi Alliance. Denna allians tar hand om alla Wi-Fi-standarder som kommer med en smartphone. Vi Àr inte sÀkra pÄ konsekvenserna av detta, men eftersom detta Àr ett tillfÀlligt förbud, hoppas vi att saker och ting fungerar mellan de tvÄ.