Huawei första vikbara smartphone lanseras den 24 februari i Barcelona

Huawei första vikbara smartphone lanseras den 24 februari i Barcelona

“Huawei-handenheten kommer med en böjbar skĂ€rm, HiSilicon Kirin 980 SoC och nĂ€sta generations 5G-mobilanslutning”

Av de flera banbrytande sakerna du sannolikt kommer att se i 2019-smarttelefonen kommer en att vara den hopfĂ€llbara skĂ€rmen. Som namnet antyder kan du böja eller expandera skĂ€rmen beroende pĂ„ hur du vill anvĂ€nda den – som en smartphone eller en surfplatta. Samsung har redan en sĂ„dan enhet redo och förvĂ€ntas lanseras vid ett evenemang den 20 februari. Medan vi vĂ€ntar pĂ„ den officiella bekrĂ€ftelsen har dess Ă€rkerival Huawei bekrĂ€ftat att lansera sin egen hopfĂ€llbara smartphone den 24 februari.

Kom med oss ​​för att utforska #ConnectingTheFuture LIVE frĂ„n #MWC @GSMA. Är du redo att avslöja det aldrig tidigare skĂ„dade? #HuaweiMWC # MWC2019 pic.twitter.com/ErPD7eKMh1

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 1 februari 2019

Handenheten debuterar precis innan vÀrldens största tekniska mÀssa MWC 2019 startar i Barcelona den 25 februari. Huaweis inbjudan till lanseringen retar ocksÄ den hopfÀllbara skÀrmen pÄ luren. V-form silhuetten föreslÄr att telefonen böjs utÄt frÄn mitten, vilket Àr olikt Samsungs erbjudande som viks inÄt.

Huawei-Flexibel-Telefon-Render_1-768x456

Intressant Àr designen i linje med 3D-renderingen av telefonen som delades tidigare idag. Bilderna avslöjar Huaweis hopfÀllbara smartphone med en nÀstan kant-till-kant-skÀrm med ett hÄl som rymmer selfie-kamera. Enhetens bakre ram verkar ha gÄngjÀrn i mitten som gör att du kan fÀlla skÀrmen i tvÄ halvor. Det Àr vÀrt att nÀmna att bilderna Àr baserade pÄ lÀckage och rykten, sÄ ta renderingen med en nypa salt.

NÀr det gÀller specifikationerna har Huawei tidigare bekrÀftat att dess första hopfÀllbara smartphone kommer att ha 5G-nÀtverksstöd. Enheten drivs av det egna 7nm HiSilicon Kirin 980-chipsetet ihop med Blong 5000 5G-modem. Spekulationer Àr att handenheten kan prata med en imponerande 8-tums skÀrm för surfplattelÀge och 5-tums för smarttelefonen. Det Àr allt vi vet hittills!