Huawei har enligt uppgift arbetat med nya surfplattor och smartphones med Kirin 980-chipset

Huawei har enligt uppgift arbetat med nya surfplattor och smartphones med Kirin 980-chipset

“Det kinesiska varumĂ€rket sĂ€gs arbeta pĂ„ minst tvĂ„ surfplattor och nĂ„gra nya smartphones som skulle drivas av Kirin 980-processorn”

Enligt en ny lÀcka kan Huawei arbeta med nya flaggskeppsenheter som drivs av Kirin 980-chipset. Informationen upptÀcktes av XDA: s Mishaal Rahman, som publicerade resultaten pÄ Twitter. Kirin 980 Àr en flaggskeppsklassprocessor frÄn Huaweis HiSilicon-mÀrke och har anvÀnts i stort sett alla sina senaste smartphones. Nu avslöjar de nya resultaten att företaget kommer att anvÀnda chipset i minst tvÄ nya surfplattor och nÄgra smartphones.

Resultaten har ocksÄ avslöjat skÀrmstorlek, skÀrmupplösning, batterikapacitet och vilken typ av kamerasensor som anvÀnds i de kommande enheterna. Det verkar finnas tvÄ tabletter med skÀrmar pÄ 10,7 tum och 8,4 tum. BÄda dessa surfplattor har en QHD + -upplösning pÄ 1 600 x 2 560 pixlar. De drivs ocksÄ av Kirin 980-chipset, vilket innebÀr att dessa mÄste vara avancerade surfplattor.

SkÀrmdump 06-05-2019 klockan 14.36.27

Den mindre 8,4-tums surfplattan har ett 4 200 mAh batteri, vilket Ă€r detsamma som den nya Huawei P30 Pro (recension). Å andra sidan Ă€r den större surfplattan med 10,7-tums skĂ€rm knuten till ett 7.500 mAh batteri. Det Ă€r allt vi vet om de nya tabletterna för tillfĂ€llet. Android-surfplattan har torkat ut och vi har inte riktigt mycket att vĂ€lja mellan. Det skulle vara trevligt att se nya surfplattor frĂ„n Huawei. Tabletterna kommer troligen att ha en 13-megapixel bakre kamera och en 8-megapixel frĂ€mre kamera.

Kommer till de andra enheterna i lÀckan, dessa verkar vara smartphones. Enheterna har 6,39-tums och 6,26-tums skÀrmar med FHD + -upplösning. Batterikapaciteten för dessa enheter varierar frÄn 3 500 mAh till 4 200 mAh. Det Àr möjligt att en av detta kan vara de nya Huawei Nova 5 och Honor 20/20 Pro-enheterna. Telefonerna skulle ocksÄ drivas av Kirin 980-processorn och kommer att ha tre bakre kameror med 48 megapixels Sony-sensorer. Honor 20 Pro kommer med en hÄlkamera pÄ framsidan, vilket avslöjats av nyligen gjorda. LÀckaget avslöjar ocksÄ modellnumren för alla enheter. De nya surfplattorna borde troligen vara Huawei MediaPad M6.