Huawei hÀvdar att 6G-nÀtverket inte kommer fram till 2030

Huawei hÀvdar att 6G-nÀtverket inte kommer fram till 2030

“Yang Chaobin, vd för Huaweis 5G-produktlinje, hĂ€vdar att 6G inte kommer fram till 2030 eftersom industrin Ă€r aktiv inom 5G-infrastrukturutveckling.”

Vid Boao Forum för Asien 2019 Ärs Ärsmöte sa Yang Chaobin, ordförande för Huaweis 5G-produktlinje, att 6G-nÀtverket inte kommer fram till 2030 och lÀmnar en bra tioÄrsperiod för 5G att styra marknaden. SÀkerhet Àr fortfarande huvudfokus för 5G-standarden och operatörer runt om i vÀrlden investerar för nÀrvarande i att inrÀtta 5G-infrastrukturen för kommersiell drift. Korrekt utveckling av 5G-nÀtverket kommer att bana vÀg för en smidig övergÄng till 6G under de kommande Ären.

5G-nÀtverk - presenterade

Yang Chaobin sĂ€ger att han tror att industrin har en viss ideologi om utvecklingen och kapaciteten hos 5G och vad den kan uppnĂ„. US Federal Communications Commission (FCC) har nyligen öppnat frekvensen “THZ WAVE” för 6G-utvecklingen. Frekvensen ligger i intervallet 95 GHz till 3 terahertz (THz). Den högre frekvensen hjĂ€lper en större mĂ€ngd data som ska överföras per tidsenhet. THZ WAVE kommer att vara öppen för 6G-experiment.

Under tiden har Huawei fÄtt tillstÄnd att köra 5G-försök i Indien tillbaka i december av Department of Telecommunications (DoT). Internationellt arbetar Huawei aktivt med 5G och har nyligen introducerat Tiangang, som Àr vÀrldens första chipset för 5G-basstationer och stöder 5G-nÀtverksdistribution. Det hÀvdar att Tiangang ger en prestandaförbÀttring pÄ nÀstan 2,5 gÄnger jÀmfört med sitt 4G-nÀtverkschipset och kommer att stödja nÀtverk av alla standarder och band samtidigt som nÀtverksbasstationer blir mindre, effektivare och betydligt enklare att installera. Med marknaden fortfarande i ett tidigt skede av att anta 5G-nÀtverket verkar det fortfarande vara lite tid för 6G att komma.

[Previous Story]OPPO Reno-telefonens specifikationer, bilder avslöjade via TENAA

[Next Story]Huawei övertrÀffar rekordintÀkter pÄ 100 miljarder dollar globalt under 2018