Huawei kan sluta anvÀnda Aptoide för att ersÀtta Google Play app store

Huawei kan sluta anvÀnda Aptoide för att ersÀtta Google Play app store

“Ingen överenskommelse har avtalats mellan de tvĂ„ företagen Ă€nnu men Huawei kan behöva fatta ett beslut snart”

VĂ€rldens nĂ€st största smarttelefontillverkare Huawei gĂ„r igenom en farlig vecka nĂ€r den sades pĂ„ en handelssvartlista av Trump-administrationen och förbjöd amerikanska företag att hantera den kinesiska OEM. Även om begrĂ€nsningen har försenats under en 90-dagarsperiod Ă€r det oundvikligt att Huawei snart inte lĂ€ngre kan köra vital programvara som Google Play-butiken, YouTube, Gmail och andra sĂ„ mĂ„nga appar frĂ„n USA-baserade Google. Under de följande dagarna har Huawei ocksĂ„ sagt att det har utvecklat sitt hemodlade operativsystem, som det kommer att anvĂ€nda i detta scenario. Nya rapporter tyder dock pĂ„ att företaget funderar pĂ„ den populĂ€ra tredjepartsmarknaden Aptoide för att eventuellt ersĂ€tta Googles tjĂ€nster pĂ„ kort sikt.

huawei_mate_20_pro_camera

Enligt portugisisk publikation DN Insider kontaktade Aptoides verkstÀllande direktör Paulo Trezentos Huawei igen om ett potentiellt partnerskap efter de senaste nyheterna om förbudet. Detta innebÀr att inga beslut Ànnu har fattats och att ytterligare ÄtgÀrder inte Àr kÀnda om det finns en affÀr mellan de tvÄ företagen. Trezentos sÀger dock att det kan innebÀra att Aptoide förinstalleras pÄ alla framtida Huawei-smartphones eller integreras i Huaweis nyutvecklade AppGallery. Sedan förbudet har Huawei ocksÄ övertalat apputvecklare att publicera appar i sin egen AppGallery. Det Àr det kinesiska varumÀrkets hemodlade butik som enligt uppgift riktar sig till cirka 50 miljoner anvÀndare.

Aptoide Àr en av de största marknadsplatserna för appar för Android-anvÀndare eftersom den Àr vÀrd för cirka 900 000 appar med 200 miljoner anvÀndare. I en relaterad anteckning har Huaweis problem förvÀrrats eftersom en annan stor chipdesigner ARM har avbrutit relationerna med telefontillverkaren. ARM: s mönster anvÀnds av Huawei pÄ sina HiSilicon Kirin-chips och utan den kommer företaget inte att kunna göra nÄgra av sina chipsets som de anvÀnder i sina smartphones.

[Previous Story]Googles sökresultat ser lite annorlunda ut pÄ din telefon nu

[Next Story]Tor webblÀsare officiellt lanserad för Android