Huawei lanserar smarta glasögon med integrerade högtalare, kontaktlös laddning och mer

Huawei lanserar smarta glasögon med integrerade högtalare, kontaktlös laddning och mer

“Glasögonen Ă€r byggda för att se ut som vanliga glasögon och inkluderar halvöppna stereohögtalare, dubbelmikrofonstrĂ„lformning och kontaktlös NFC-laddning”

Huawei har startat en ganska överraskande lansering med sitt nya smarta glasögonprogram. De smarta glasögonen sÄgs i bÄde standardglasögon och solglasögonformat och byggs i samarbete med glasögonspecialisten Gentle Monster. Glasögonen har byggts som enheter som kan ringa, spela musik och till och med integreras med en massa AI-assistenter för att ge dig ljudkoder och varningar utan att du behöver komma Ät en smartphone.

Huaweis smarta glasögonsortiment inkluderar ett chipset, batteri och antenn integrerad i glasögonens ramar. Högtalarna sjÀlva Àr dubbla halvöppna högtalare, som anvÀnder en sÄdan struktur sÄ att Huawei kunde göra det utan att inkludera öronsnÀckor eller buntning i den ganska kantiga benledningstekniken för att driva ljud till dina öron. I det hÀr fallet Àr de halvöppna högtalarna i direktkontakt med dina öron och driver ljud direkt vid det.

Huawei Smart Eyewear

Huawei hÀvdar att allt ljud som körs i dina öron inte skulle höras av nÄgon omkring dig, varför anvÀndningen av denna halvöppna design. Medan vi rÀknar med att det kommer att finnas nÄgot ljudlÀckage, mÄste det ses personligen för att förstÄ vad Huawei verkligen har dragit ut hÀr.

Det smarta glasögonsortimentet innehĂ„ller ocksĂ„ dubbla mikrofoner för att möjliggöra strĂ„lformningsteknik för att plocka upp din röst, trots den besvĂ€rliga positioneringen. Med möjligheten att ta upp din röst har Huawei ocksĂ„ integrerat AI-assistentoperationer i glasögonen – du kan nu till och med be din glasögon att berĂ€tta ett skĂ€mt, och det Ă€r tvungen att tvinga. Huvudanslutningen med en smartphone kommer att göras via Bluetooth-lĂ„genergistandard och sjĂ€lva ramarna kommer med IP67-vattenmotstĂ„nd för att sĂ€kerstĂ€lla att de förblir robusta.

De smarta solglasögonen frÄn Huawei kommer att finnas tillgÀngliga pÄ vissa globala marknader frÄn nÄgon tid i juli. Den har ocksÄ ett laddningsfodral som anvÀnder NFC-baserad kontaktlös laddningsteknik. Huawei hÀvdar att detta Àr en vÀrldsfyrst. Priserna har dock inte offentliggjorts, vilket tyder pÄ att de inte Àr helt i produktionsfasen Àn. VarumÀrket sa att det uppskattar frakt frÄn juni 2019.