Huawei lÄstes frÄn Android-uppdateringar eftersom Google följer Trump-order

Huawei lÄstes frÄn Android-uppdateringar eftersom Google följer Trump-order

“Huaweis framtida smartphones kommer inte att ha tillgĂ„ng till nĂ€sta version av Android, medan befintliga telefoner inte fĂ„r uppdateringar till Gmail, YouTube, Google Play etc”

Uppdatering: Huawei har utfĂ€rdat ett uttalande i frĂ„gan och sĂ€ger “Huawei kommer att fortsĂ€tta att tillhandahĂ„lla sĂ€kerhetsuppdateringar och kundservice till alla befintliga Huawei- och Honor-smarttelefon- och surfplatteprodukter som tĂ€cker De har sĂ„lts eller fortfarande finns i lager globalt.”

I ett slag mot Huaweis globala verksamhet har Google meddelat att de kommer att avbryta de flesta av sina partnerskap med den kinesiska tillverkaren. Detta beror pÄ att USA: s regering lade Huawei till sin svartlista för handel. Detta innebÀr att företag i USA Àr förbjudna att göra affÀrer med Huawei, sÄvida inte annat godkÀnns av regeringen. Huawei kommer dock fortfarande att ha tillgÄng till Android, som Àr fritt tillgÀngligt för alla eftersom det Àr baserat pÄ en öppen kÀllkodsplattform.

För Huawei-anvÀndares frÄgor angÄende vÄra steg för att följa de senaste amerikanska regeringens ÄtgÀrder: Vi försÀkrar dig medan vi uppfyller alla amerikanska myndighetskrav, tjÀnster som Google Play och sÀkerhet frÄn Google Play Protect kommer att fortsÀtta fungera pÄ din befintliga Huawei enhet.

– Android (@Android) 20 maj 2019

Googles tillkÀnnagivande kommer att pÄverka tillgÀngligheten av programvara pÄ Huawei-smartphones, vilket orsakar tvÄ stora problem för varumÀrket. För det första kommer befintliga smartphones inte att fÄ framtida Android-uppdateringar, sÄ Q-uppgraderingen till Huawei-telefoner Àr ifrÄgasatt. För det andra kommer framtida smartphones frÄn varumÀrket inte att kunna köras pÄ Android.

TjÀnster som Google Maps, YouTube, Gmail och till och med appbutiken Google Play kommer inte att finnas tillgÀngliga pÄ framtida Huawei-smartphones. Detta Àr inte riktigt ett stort problem för Huawei i Kina, dÀr Google-appar ÀndÄ Àr förbjudna, men det Àr ett problem i andra regioner. InternetsökningsjÀtten har avslutat hÄrdvarustöd för det kinesiska företagets enheter. TyvÀrr för Huawei krÀver appar som Gmail, YouTube och andra Google-tjÀnster ett avtal med Google. Befintliga Huawei-anvÀndare fortsÀtter att fÄ appuppdateringar och kommer att kunna anvÀnda Googles tjÀnster.

Google sa i ett uttalande, ”Vi följer ordern och granskar konsekvenserna. För anvĂ€ndare av vĂ„ra tjĂ€nster fortsĂ€tter Google Play och sĂ€kerhetsskyddet frĂ„n Google Play Protect att fungera pĂ„ befintliga Huawei-enheter. ”

Huawei P30 Pro recension - 91 mobiler 14

Google och Huawei diskuterar fortfarande alla detaljer om detta nya drag. Det Àr ocksÄ möjligt att Huawei-enheter kanske inte fÄr Android-uppdateringar eftersom de krÀver certifiering frÄn Google Play-tjÀnster. Detta inkluderar Androids WebView och Play Protect, som Àr vÀsentliga för att Android OS ska fungera ordentligt pÄ enheter. Huawei hade förutsett att detta skulle kunna hÀnda och har dÀrför arbetat med ett alternativt operativsystem för sina enheter.

Andra företag som Broadcom, Intel och Qualcomm har ocksÄ slutat leverera delar till Huawei. Naturligtvis Àr detta ett gigantiskt slag för den kinesiska tillverkaren. Dess smartphone-verksamhet kommer sÀkert att pÄverkas i andra regioner som Europa, dÀr Huawei anvÀnder Googles tjÀnster. I Kina erbjuder Huawei Googles tjÀnster frÄn utvecklare som Tencent och Baidu. Huawei har Ànnu inte lÀmnat nÄgot uttalande i denna frÄga.