Huawei Mate X i bilder: tar oss ett steg nÀrmare en vikbar framtid

Huawei Mate X i bilder: tar oss ett steg nÀrmare en vikbar framtid

“Vikbara telefoner kommer”

Vi har hört detta uttalande ganska mycket under de senaste Ären. Men 2019 Àr Äret dÄ vi fÄr se de hopfÀllbara enheterna existerar. Medan Samsung var banbrytande i det hÀr framvÀxande segmentet tidigare i veckan med lanseringen av Galaxy Fold, har den kinesiska jÀtten Huawei ocksÄ tagit ett steg mot en sÄdan formfaktor eftersom det tog scenen att visa upp Mate X. gÄtt motsatt vÀg jÀmfört med vad Samsung visade. Medan bara tiden kommer att visa vilka av dessa som fungerar bra med konsumenterna, lÄt oss för nÀrvarande titta nÀrmare pÄ Huawei Mate X.

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 22

Som nĂ€mnts ovan har Huawei tagit ett annat tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt Ă€n Samsung för att uppnĂ„ en vikbar formfaktor, sĂ„ lĂ„t oss diskutera det först. IstĂ€llet för en liten skĂ€rm pĂ„ utsidan med en smartphone-liknande design, som utvecklas till en bokliknande formfaktor som erbjuder en större skĂ€rm, har Mate X dubbla skĂ€rmar pĂ„ bĂ„da sidor, med den pĂ„ framsidan som den primĂ€ra . HuvudskĂ€rmen mĂ€ter 6,6 tum med en upplösning pĂ„ 1148 x 2480 pixlar och ett bildförhĂ„llande pĂ„ 19,5: 9, medan den pĂ„ baksidan mĂ€ter 6,38 tum diagonalt och bĂ€r 892 x 2480 pixlar (i 25: 9-format). Öppna enheten och vad du fĂ„r Ă€r nĂ€stan ramlös 8,71-tums skĂ€rm med en upplösning pĂ„ 2200 x 2480 pixlar. Det finns ingen utskĂ€rning för kameror och med tanke pĂ„ att vi bara anvĂ€nder vĂ„ra smartphones pĂ„ detta sĂ€tt behöver Mate X dig inte Ă€ndra ditt beteende (tittar pĂ„ dig, Samsung).

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 11Huawei Mate X i bilder - 91mobiler 18

Huawei berÀttar ocksÄ det faktum att Mate X Àr ganska snygg pÄ 5,4 mm nÀr den viks ut. GÄngjÀrnsmekanismen kallas Falcon Wing och företaget uppger att det har lÀmnat in över 100 patent för detsamma. Medan den verkliga anvÀndningen kommer att berÀtta hur hÄllbar Mate X Àr under fÀllning och utfÀllning, ser det ut som en robust bas för den verkstÀllande demoen för telefonen (tyvÀrr kunde vi inte fÄ chansen att kolla in enheten i vÄr hand). VarumÀrket har ocksÄ visat sitt skyddande fodral, vilket Àr intressant med tanke pÄ designutmaningen.

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 15

VÀrt att notera att det pÄ Huawei Mate X finns ett lÄs som hÄller skÀrmarna pÄkopplade, och nÀr du slÀpper upp tar du tablettlÀget. Jag tror ocksÄ att det Àr smart att placera alla kameror pÄ baksidan. Mate X har utrustats med Leica-mÀrkta 40MP (vidvinkelobjektiv) + 16MP (ultravidvinkellins) + 8MP (telefoto) -instÀllning och du kan ocksÄ anvÀnda samma instÀllning för att fÄnga selfies. Intressant, precis som Vivo NEX Dual Display (första intryck), Àr bara en av skÀrmarna aktiva, men medan du tar bilder kan du ocksÄ aktivera den sekundÀra skÀrmen för att visa personen hur de ser ut.

Huawei Mate X i bilder - 91mobiler 19

Hyllas som “VĂ€rldens snabbaste 5G-hopfĂ€llbara telefon”, Mate X kommer med Android 9.0 Pie, som Ă€r lagrad med EMUI-hud pĂ„ toppen. Basera pĂ„ demo av den verkstĂ€llande, grĂ€nssnittet anpassas sömlöst för den normala skĂ€rmen (som vĂ€xlar till den bakre om du hĂ„ller enheten i andra riktningen), och Ă€ven nĂ€r du öppnar den för att njuta av den större skĂ€rmen. Det finns dock mĂ„nga frĂ„gor om hur olika appar kommer att fungera i sĂ„ mĂ„nga olika bildförhĂ„llanden.

Huawei Mate X i bilder - 91mobiler 17

Medan hopfÀllbar karaktÀr av Huaweis Mate X höjer de flesta ögonbollar, packar smarttelefonen i mycket mer godsaker. Det Àr en av de första 5G-smartphonesna och anvÀnder varumÀrkets egna Balong 5000-modem för att erbjuda supporten. NÀr det gÀller prestanda hanteras den av 7nm Kirin 980 SoC som fungerar tillsammans med 8 GB RAM. Lagring Àr 512 GB. Enheten stöder ocksÄ dubbla SIM-funktioner.

Ett annat telefonkort till Mate X Ă€r dess 55W snabbladdningsstöd, vilket Ă€r det högsta wattförbrukningen för nĂ€rvarande. Företaget hĂ€vdar att telefonen kan dricka upp frĂ„n 0 till 85 procents nivĂ„er inom bara 30 minuter – vilket Ă€r förvĂ„nande, med tanke pĂ„ att enheten har tvĂ„ batterier, som tillsammans erbjuder ett 4500 mAh-paket.

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 21

Huawei Mate X Ă€r, helt enkelt, den bĂ€sta implementeringen för de vikbara skĂ€rmarna. Det Ă€r elegant, förĂ€ndrar inte sĂ€ttet vi anvĂ€nder smartphones pĂ„. Ännu viktigare, till skillnad frĂ„n Galaxy Fold, som vĂ€cker fler frĂ„gor Ă€n svar, verkar Mate X vara redo för en kommersiell lansering – Ă€ven om jag inte kunde kolla in enheten sjĂ€lv sĂ„ mycket som jag ville. Eftersom det Ă€r en 5G-enhet, samarbetar Huawei ocksĂ„ med telekommunikationer över hela vĂ€rlden för att lansera den i mitten av 2019. Även om klistermĂ€rkepriset pĂ„ 2 299 euro (cirka 1,85 000 Rs) kanske ligger pĂ„ den högre sidan Ă€r jag sĂ„ glad att se möjligheterna som en sĂ„dan formfaktor kan erbjuda.

UtlÀmnande: den hÀr författaren deltog i lanseringsevenemanget pÄ Huawei Indias inbjudan