Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold: jämfört pris och specifikationer

Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold: jämfört pris och specifikationer

“Den hopf√§llbara smarttelefonen Mate X fr√•n Huawei kommer att finnas tillg√§nglig i mitten av 2019”

Huawei har överraskat oss än en gång med avslöjandet av den hopfällbara smarttelefonen Mate X vid sitt MWC 2019-evenemang i Barcelona. Detta är Huaweis första hopfällbara smartphone och det är också den första 5G-hopfällbara telefonen i världen. I denna jämförelse kommer vi att titta på skillnaderna mellan Huawei Mate X och Samsung Galaxy Fold, i pris, design och specifikationer.

Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold-pris

Huawei Mate X-priset √§r betydligt h√∂gre √§n Samsung Galaxy Fold. Det kostar 2299 ‚ā¨ (ca 1,85 lakh) och har 8 GB RAM-minne och 512 GB lagringsutrymme. N√§r den s√§ljs i mitten av 2019 kommer Mate X endast att finnas i ett f√§rgalternativ: Interstellar Blue. Huawei planerar dock att sl√§ppa telefonen i andra f√§rger i framtiden. Naturligtvis driver tillg√§ngligheten av 5G handenheten priset upp.

kompis x pris

Å andra sidan kommer Samsung Galaxy Fold att börja med $ 1 980 (cirka Rs 1,4 lakh) och kommer med 12 GB RAM med 512 GB internt lagringsutrymme. Du kommer att kunna köpa telefonen den 26 april på amerikanska och andra marknader. Den kommer att finnas i färgalternativen Svart, Mellansilver, Blå och Grön.

Samsung Galaxy Fold-kamera

Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold design

Huawei har gjort ett otroligt jobb med Mate X. Det är lättare att se de två hopfällbara smartphonesna. Telefonen är tunnare och mycket mer futuristisk än den nyligen lanserade Galaxy Fold. Till skillnad från Samsung-modellen finns det inget mellanrum när Mate X är hopfällt Рdess gångjärn gör att den kan stängas helt platt när den viks.

Skärmdump 2019-02-24 kl. 21.08.31

Mate X och Galaxy Fold har liknande utfällbara mönster, men de viks annorlunda. På den senare öppnar du telefonen för att avslöja den större skärmen, som en bok. Den förstnämnda har dock den större skärmen på utsidan och måste vikas tillbaka, vilket innebär att den kommer att ha skärmar på båda sidor. Naturligtvis är sekundärskärmen inaktiverad när den är vikad, så oavsiktliga beröringar bör inte vara något problem.

galaxveck

Medan Galaxy Fold rymmer kamerorna på insidan och utsidan av enheten, har Mate X allt på sidan. Huawei använder en stapel som har 5G-antennen, chipsetet och trippelkamerainställningen. Eftersom skärmen fälls bakåt kan den bakre kameran också användas för att ta selfies. Detta innebär att du får fantastiska selfies och videosamtal kommer att vara exceptionella. Låt oss nu prata om hårdvaruspecifikationerna för båda enheterna.

Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold specifikationer

Samsungs Galaxy Fold kommer med två separata skärmar och är därför mycket tjockare än Huawei Mate X. Den har en 4,6-tums skalskärm på framsidan, som har enorma ramar runt. Mate X har under tiden en 6,6-tums kant-till-kant-skärm på framsidan utan några hack och en 6,38-tums skärm på baksidan. Framsidan är nästan hela skärmen, vilket är imponerande.

Huawei-Mate-X63

Inuti har Galaxy Fold en 7,6-tums skärm med ett skår på ena sidan, som rymmer kamerorna. Med Mate X får du en större 8-tums skärm, ännu en gång utan några skåror, och supertunna ramar.

Huawei-Mate-X55

När det gäller hårdvaran drivs Huawei Mate X av Kirin 980-chipset och använder Balong 5000 5G-chipset. Den har 8 GB RAM, 512 GB internt lagringsutrymme, en dual-SIM-kortplats och ett 4500 mAh batteri. Batteriet är uppdelat i två, men stöder 55W supersnabb laddning som kan ladda telefonen från 0 till 85 procent på bara 30 minuter. Telefonen har också en LEICA-driven trippel-bakre kamerainställning med en primär 40-megapixel-enhet ihop med en 16-megapixel ultra vidvinkel och en 8-megapixel telefonsensor.

Huawei-Mate-X-kamera-design

Å andra sidan drivs Galaxy Fold av Snapdragon 855-chipset, som är ihopkopplat med 12 GB RAM och 512 GB lagring. Det får tre kameror på baksidan, med en vidvinkelkamera på 12 megapixel med dubbla bländare och OIS, en 16-megapixel ultrabred sensor och en 12 megapixel telefonsensor. På insidan har den en vidvinkelenhet på 10 megapixel ihop med en djupgivare på 8 megapixel, och det finns också en 10 megapixelsensor på framsidan för selfies. Den har ett 4,380 mAh batteri och kör ett användargränssnitt baserat på Android 9.0 Pie.