Huawei MateBook X Pro (2019) första intryck: ta kampen mot etablerade spelare

Huawei MateBook X Pro (2019) första intryck: ta kampen mot etablerade spelare

UtifrÄn skiljer sig nya Huawei MateBook X Pro inte mycket frÄn den ursprungliga modellen. Enheten finns i tvÄ fÀrgalternativ i silver och grÄ och har en unibody-konstruktion med en sandblÀstrad yta som ger en jÀmn konsistens. Den bÀrbara datorn Àr ocksÄ ganska tunn pÄ 14,6 mm vid sin tjockaste punkt och tipsar skalorna pÄ bara 1,33 kg.

VĂ€nd den bĂ€rbara datorn öppen sĂ„ kommer du att upptĂ€cka att MateBook X Pro lever upp till förvĂ€ntningarna. Precis som sin föregĂ„ngare har maskinen extremt tunna ramar, vilket ger ett imponerande förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp – 91 procent, för att vara exakt. I likhet med dess stamfader levereras den nya bĂ€rbara datorn med en 13,9-tums skĂ€rm, men nĂ€r det gĂ€ller kompakthet kommer den som en 13-tums eller en 12-tums modell.

Huawei MateBook X Pro första intryck - 91 mobiler 10

PÄ tal om skÀrmen har Huawei tagit Microsofts strategi genom att erbjuda ett bildförhÄllande pÄ 3: 2, vilket sÀkerstÀller att man kan utnyttja widescreen pÄ MateBook X Pro vÀl. Med en upplösning pÄ 3000 x 2000 pixlar erbjuder LTPS-panelen skarp text och tack vare 100 procent sRGB-stöd Àr fÀrgÄtergivningen ocksÄ livlig. Sade jag dig att skÀrmen Àr beröringsaktiverad? Och med 10-punkts multi-touch-stöd kan du anvÀnda olika gester för att interagera med enheten.

Huawei MateBook X Pro första intryck - 91mobiler 02

NÀr det gÀller tangentbordet och styrplattan, Äterigen hittar du likheter mellan nya MateBook X Pro och den ursprungliga varianten. I sjÀlva verket fortsÀtter webbkameran att placeras under mittknappen pÄ den översta raden och den kan aktiveras med ett enda tryck pÄ respektive knapp. Med det sagt, förvÀnta dig mer av nÀsborrbilderna med denna placering av kameran, sÄvida du inte hÄller den bÀrbara datorn nÄgot borta. NÀr det gÀller skrivupplevelsen erbjuder tangenterna en anstÀndig mÀngd resor och har taktil Äterkoppling nÀr du trycker pÄ dem. Styrplattan Àr ocksÄ tillrÀckligt stor och Àr ocksÄ ganska lyhörd.

Huawei MateBook X Pro första intryck - 91 mobiler 10

För I / O erbjuder riggen tvĂ„ USB Type-C-portar (en av dem Ă€r för laddning) med Thunderbolt 3-stöd och ett 3,5 mm ljuduttag till vĂ€nster, medan en ensam Type-A-port sitter till höger. De andra anslutningsalternativen inkluderar Wi-Fi och Bluetooth. Sedan finns det Huawei Share 3.0 OneHop, som sĂ€kerstĂ€ller sömlös kommunikation mellan MateBook X Pro och Android-smartphones. Tillsammans med att du kan överföra bilder och videor kan appen ocksĂ„ lĂ„ta dig skicka skĂ€rminspelning av den bĂ€rbara datorn. Parningen Ă€r omedelbar (tack vare NFC) och det gĂ„r ocksĂ„ ganska snabbt. Med fingeravtryck-cum-power-knappen kan du ocksĂ„ lĂ„sa upp maskinen pĂ„ ett ögonblick – Ă€ven om jag inte kunde testa den.

Huawei MateBook X Pro designgalleri

Hittills Àr det tydligt att nya MateBook X Pro inte skiljer sig mycket frÄn sin tidigare iteration. Men hÄrdvarumÀssigt Àr det definitivt kraftfullare. Du fÄr Intels 8: e generationens Core i5 8265U eller i7 8565U CPU, som Àr ihopkopplad med NVIDIAs senaste GeForce MX250 GPU. Koppla ihop det med antingen ett 8 GB eller 16 GB GDDR5 RAM, den bÀrbara datorn verkar kapabel nog att hantera Àven intensiva arbetsbelastningar som foto- eller videoredigering. Medan vi kommer att testa dessa förmÄgor nÀr vi fÄr mer tid att spendera med enheten, under vÄr korta session, levererade Huaweis enhet smidig anvÀndning. VarumÀrket har ocksÄ arbetat med den termiska effektiviteten, eftersom det har introducerat en Shark Fin-flÀktdesign med större fenor för att erbjuda högre luftuteffekt och se till att systemet bibehÄller sin svala. För lagring kan du vÀlja en konfiguration med upp till 1 TB SSD.

Huawei MateBook X Pro första intryck - 91mobiler 13

I likhet med sin föregÄngare kommer Huaweis nya MateBook X Pro med Dolby Atmos-stöd som sÀkerstÀller att fyrhögtalaruppsÀttningen ger en hög och tydlig ljudutgÄng. BrÀnslepÄfyllningen Àr ett 57Whr batteri som hÀvdar att det hÄller en hel dag.

Huawei MateBook X Pro första intryck - 91mobiler 25

Huawei MateBook X Pro-priset Ă€r instĂ€llt pĂ„ 1 599 € (ungefĂ€r 1,29 000 Rs) för basmodellen och gĂ„r hela vĂ€gen upp till 1 999 € (ungefĂ€r 1,61 000 Rs). Även om den bĂ€rbara datorn kan verka dyr, rĂ„der det ingen tvekan om att den Ă€r ett idealiskt alternativ för dem som letar efter en snygg ultraportabel med kraftfulla specifikationer. Om bara varumĂ€rket lanserar det i Indien …

UtlÀmnande: den hÀr författaren deltog i lanseringsevenemanget pÄ Huawei Indias inbjudan