Huawei medger att ha anvÀnt DSLR-foton för P30 Pro-promobilder

Huawei medger att ha anvÀnt DSLR-foton för P30 Pro-promobilder

“Kampanjbilderna som visar zoomfunktionerna pĂ„ Huawei P30 Pro togs faktiskt med en DSLR”

Tidigare i veckan upptÀcktes att de promo-bilder som Huawei anvÀnde för att visa upp kamerans skicklighet i den kommande P30 Pro inte riktigt togs med telefonen. Bilderna har faktiskt tagits med en DSLR och Huawei anvÀnde dem för att visa den förlustfria zoomfunktionen pÄ det kommande flaggskeppet. Nu har den kinesiska tillverkaren medgett att ha fejkt promo-skotten och uppgett att det var ett missförstÄnd.

Huawei P30 Pro sÀgs ha en periskopzoomkamera med upp till 7X / 10X förlustfri optisk zoom. Att reta funktionen med DSLR-bilder Àr dock inte en trevlig sak att göra. Det ger dÄligt namn och press till företaget. SÄ snart media upptÀckte att bilderna inte togs av P30 Pro, lade företaget lite extra text till promo-bilderna. Huawei lade till en ansvarsfriskrivning till de ursprungliga bilderna som publicerades pÄ Weibo och sa att detta bara Àr kreativa annonser som ska anvÀndas som referens.

SkÀrmdump 13-03-2019 kl 14.27.22Företaget skickade ocksÄ ut ett uttalande till The Verge, som sa;

Vi har blivit medvetna om att det kan ha uppstÄtt ett missförstÄnd angÄende vÄra senaste HUAWEI P30-seriens teaser-affischer. Vi vill upprepa att de i sjÀlva verket bara Àr teaser-affischer och endast Àr avsedda att leda till de unika nya funktionerna som kommer med HUAWEI P30-serien. Huawei har förvÀrvat licenserna till originalbilderna och affischer Àr endast konstnÀrliga Ätergivningar av nÀmnda funktioner.

Om Huawei hade inkluderat en ansvarsfriskrivning innan de publicerade bilderna, sÄ hade det varit bra. DÀrför Àr det inte riktigt ett missförstÄnd, utan ett försök frÄn företaget att lura kunderna. Och det Àr olyckligt, för det kan skada företaget och försÀljningen av den nya P30-serien. Det skulle ha gjort företaget bra om det publicerade faktiska exempelbilder tagna frÄn telefonen. Huawei har planerat ett evenemang den 26 mars i Paris, dÀr det kommer att lansera P30 Lite, P30 och P30 Pro.