Huawei medger att ha underskattat det amerikanska förbudet och förvÀntar sig att intÀkterna sjunker till 100 miljarder dollar under 2019 och 2020

Huawei medger att ha underskattat det amerikanska förbudet och förvÀntar sig att intÀkterna sjunker till 100 miljarder dollar under 2019 och 2020

“Huaweis vĂ€rldsomspĂ€nnande smartphonetransport förvĂ€ntas sjunka med 40 procent, VD förvĂ€ntar sig att smartphoneaffĂ€ren kommer att Ă„terupplivas 2021”

Huawei satte sig som mÄl att bli det frÀmsta smarttelefonmÀrket över hela vÀrlden fram till 2021. Men med den amerikanska svartlistan för handel kan saker och ting ta en drastisk vÀndning. Under ett evenemang i Huaweis huvudkontor i Shenzhen nÀmnde grundare och VD Ren Zhengfei att USA: s förbud var allvarligare Àn vÀntat och varnade ocksÄ att företagets intÀkter skulle sjunka till cirka 100 miljarder dollar under 2019 och 2020. Detta Àr första gÄngen företaget har öppet diskuterat effekterna av handelsförbudet och kommer veckor efter att Huawei-chefer hÀvdade att varumÀrket Àr i en stark, sjÀlvförsörjande position.

Huawei-logotyp - presenterad

Dessutom sa Ren att den kinesiska jĂ€tten inte förvĂ€ntade sig att förbudet skulle vara ”sĂ„ stark och sĂ„ genomgripande.”Handelssvartlistan förbjuder Huawei effektivt att göra affĂ€rer med de amerikanska företagen. Enligt VD förvĂ€ntas Huaweis globala smarttelefonsĂ€ndning sjunka 40 procent, men en tidslinje för den anges inte. VĂ€rldens nĂ€st största smartphone-leverantör rapporterade en plats pĂ„ cirka 104,16 miljarder dollar 2018 och förvĂ€ntar sig att bryta mot 125 miljarder dollar i Ă„r.

“Vi förvĂ€ntade oss inte att de skulle attackera oss pĂ„ sĂ„ mĂ„nga aspekter. Vi kan inte fĂ„ komponentförsörjning, kan inte delta i mĂ„nga internationella organisationer, kan inte arbeta nĂ€ra med mĂ„nga universitet, kan inte anvĂ€nda nĂ„gonting med amerikanska komponenter och kan inte ens upprĂ€tta en anslutning till nĂ€tverk som anvĂ€nder sĂ„dana komponenter”, Tillade Zhengfei. Han förvĂ€ntar sig att smarttelefonverksamheten kommer att Ă„terupplivas 2021, och företaget skulle fortsĂ€tta att investera i forskning och utveckling och skulle inte sĂ€ga upp sina anstĂ€llda, trots det enorma minskningen av intĂ€kterna. Huawei har tvĂ„ mĂ„nader innan respitperioden slutar, sĂ„ det Ă„terstĂ„r att se om Trump-administrationen skulle förlĂ€nga förbudet eller helt avbryta det.