Huawei Nova 3; en avancerad telefon till ett mellannivåpris

Avatar for Amnah Fawad

Goda nyheter för Pakistans kunder; Huawei Nova 3 är igång.

IFA upplevde i år några av de finaste högteknologiska smartphonesna från de ledande varumärkena. Det var en tuff konkurrens med varje märke som försökte sitt bästa för att stjäla showen. Och utan tvekan kunde Huawei göra ett uttalande med sin nya telefon Nova 3 som är så mindre än en avancerad telefon.

Design och display

Nova 3 har en 6,3-tums skärmad skärm och är jämförelsevis en stor telefon än de tidigare telefonerna i Nova-serien. Telefonen kan se ut som om den är trött att hålla men tyngden tyder på något annat. Den är lätt (166 gram) och kan användas under längre perioder. Om du inte är ett fan av stora telefoner, är storleken en bummel.

Telefonen är böjd runt kanterna vilket ger den en mycket elegant känsla. När det gäller färgval, spikade Huawei det absolut; du får det i Iris Purple, Airy Blue, Fiery Red, Primrose Gold och den grundläggande svarta.

Huawei nova 3

Dessutom har LCD-skärmen en upplösning på 1080 x 2340 pixlar. Nova 3 har också en rudimentär skärm som erbjuds av företagets egen EMUI Android-hud.

System och prestanda

Nova 3 drivs av Huaweis interna oktakärniga Kirin 970-chipset. Detta gör din upplevelse sömlös utan att behöva oroa dig för de flera appar som du kan köra. Telefonen har Android 8.1.

Fingeravtrycksläsaren är placerad på baksidan som pekfingret enkelt kan kartlägga. Skannern är korrekt och går mycket smidigt.

Vidare är telefonen utrustad med ett 3750mAh batteri och kommer med 18W snabbladdning vilket är ett plus. Telefonen erbjuder också två lagringsalternativ; 4 GB RAM med 128 GB lagring och 6 GB RAM med 128 GB lagring.

Huawei nova 3

Kamera

Nova 3 har en dubbel kamera på baksidan; en 24-megapixel monokrom i kombination med en 16-megapixelfärg en med en bländare på F / 1,8. Kameran drivs av AI som inte bara ger hjälp för scenigenkänning utan också hjälper till med Live Focus. Dess stående och monokroma läge gör att du kan fånga perfekta ögonblick i fantastiska resultat (vi har inte haft chansen att titta på bilderna men våra fåglar berättar att resultatet faktiskt är ganska fantastiskt).

Huawei nova 3

Den dubbla kameran på framsidan har en 24-megapixel färgkamera ihop med en 2-megapixels djupuppsamlingsenhet. Precis som andra populära märken har Huawei också kommit med en AR-emoji som kallas Dubbed Qmoji. Sammantaget ser det bra ut.

Specifikationer

3-tums skärm Anslutning: 2G, 3G, 4G, WiFi 802.11 a / b / g / n / ac, dubbelband, Bluetooth 4.2, USB typ C Mått: 157mm x 73.7mm x 7.3mm Fingeravtryckssensor Android 8.1 (Oreo) HiSilicon Kirin 970-chipset 4 GB ELLER 6 GB RAM-alternativ med 128 GB lagringsutrymme som kan utökas upp till 256 GB med microSD icke-avtagbart Li-Po 3750mAh-batteri

Pris och släpp

Företaget har inga planer på att lansera sin telefon på den amerikanska marknaden. Telefonen är officiellt till salu i Europa, Sydostasien (inklusive Pakistan). Nova 3 kostar EUR 385, vilket låter bra för en mid-ranger. Du kan få Huawei Nova 3 på Amazon här.

Sista ordet

Huawei Nova 3 är en rimlig mellanregistertelefon som erbjuder en anständig mängd funktioner till sitt pris. Den har en vanlig telefonliknande kamera som drivs av AI. Gränssnittet går smidigt och är utan skakningar.

I ett nötskal, om du letar efter en telefon som ser bra ut, har en anständig kamera och är en mid-ranger, kommer Huawei Nova 3 inte att göra dig besviken. Men för en avancerad telefon har den här en lång väg att gå.

Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!