Huawei Nova 4e aka P30 Lite lanseras den 14 mars; 6,15-tums skÀrm och Kirin 710 SoC i slÀp

Huawei Nova 4e-specifikationer lÀcker inget till fantasin före lanseringen den 14 mars

“Huawei Nova 4e kommer att lanseras globalt som den mest prisvĂ€rda modellen i P30-serien”

Det Ă€r inga nyheter lĂ€ngre Huawei Ă€r redo att lansera sina flaggskepp P30 och P30 Pro vid ett evenemang i Paris den 26 mars. BĂ„da dessa smartphones har varit regelbundna besökare pĂ„ ryktfabriken under en lĂ€ngre tid nu. Inget mycket sa dock om den mest prisvĂ€rda enheten i sortimentet – Huawei P30 Lite. Nu har företaget tillkĂ€nnagett lanseringen av Huawei Nova 4e i Kina, som förvĂ€ntas bli P30 Lite för varumĂ€rkets hemmamarknad.

Huawei Nova 4E

Företaget har tagit sitt officiella handtag Weibo att dela tillkÀnnagivandet av lanseringsevenemanget. Bilden visar en modell som hÄller ett paket i hÀnderna och affischen nÀmner 14 mars som datum. I synnerhet hade företaget ocksÄ delat en teaservideo av Nova 4e nyligen, som visar vattendroppskÄran pÄ smarttelefonen samt 32-megapixelskytten som hÀckar sig i den. Vidare sÄgs smarttelefonen nyligen pÄ TENAA i sin globala avatar som avslöjade ett par viktiga specifikationer.

Enligt TENAA-listan kommer Huawei Nova 4e att ha en 6,15-tums skÀrm med full HD + skÀrmupplösning. NÀr det gÀller prestanda fÄr smarttelefonen HiSilicon Kirin 710 SoC i sin kÀrna. RAM- och lagringskonfigurationerna Àr dock inte kÀnda för tillfÀllet. PÄ ryggpanelen ryktas det om att smarttelefonen kommer med en trippelkamerainstallation, som sannolikt kommer att omfatta 20MP, 16MP och 2MP-skjutare. För sÀkerhets skull kommer handenheten att ha en fingeravtryckslÀsare pÄ bakpanelen. Slutligen tyder rykten pÄ att P30 Lite kommer att drivas med 3 240 mAh batteri.

Vi behöver inte vÀnta lÀnge pÄ exakta detaljer om Huawei Nova 4e eftersom lanseringen bara Àr en vecka borta, sÄ hÄll ögonen öppna.