Huawei Nova 5 drivs av 7nm Kirin 810 SoC; Nova 5 Pro levande bilder lÀckt ut

 Huawei Nova 5 drivs av 7nm Kirin 810 SoC;  Nova 5 Pro levande bilder lÀckt ut

“Huawei kommer att bli vĂ€rldens första företag som har tvĂ„ 7nm mobila chipsets i sitt lager”

Huawei Àr redo att presentera sina senaste smartphones i Nova-serien vid ett evenemang i Kina den 21 juni. Företaget förvÀntas introducera minst tre nya Nova-modeller inklusive Nova 5, Nova 5 Pro och Nova 5i. Bara ett par dagar före lanseringen har företagets chef för smarttelefondivisionen He Gang avslöjat att en av Nova 5-seriens telefoner kommer att anvÀnda varumÀrkets nya 7 nm-chipset. Dessutom har nÄgra livebilder av den kommande Nova 5 Pro ocksÄ trÀffat interwebs och avslöjat telefonens design.

Huawei Kirin 810 tillkÀnnagivande

Gang har meddelat att Huawei kommer att avslöja sin andra chipset som ska tillverkas med 7nm-tillverkningsprocessen. Medan verkstÀllande direktören Ànnu inte har avslöjat processorns namn, förvÀntas det vara det ryktet Kirin 810. Speciellt kommer Huawei att vara det första varumÀrket som har tvÄ 7 nm processbaserade chipsets i sitt lager. Den nuvarande 7 nm-chipset frÄn telefontillverkaren Àr Kirin 970, som finns pÄ sÀljarens flaggskeppsprodukter. Medan chefen inte har avslöjat vilken ny Nova-telefon som kommer att ha Kirin 810 SoC, förvÀntas den vara Nova 5. Nova 5 Pro förvÀntas drivas av Kirin 980-chipsetet.

NÀr vi pratar om levande bilder av Nova 5 Pro visar bilderna att telefonen kommer med ett vattendroppskÄr ovanför skÀrmen. Handenheten har fyra kameror pÄ baksidan, med en av dem som en 48MP-sensor. De vertikalt placerade kameramodulerna fÄr hjÀlp av en LED-blixt. Telefonens fingeravtryckssensor förvÀntas placeras under skÀrmen.

Bilderna föreslÄr ocksÄ att enheten kommer att finnas tillgÀnglig i Phantom Blue (det Àr faktiskt Violet) och Phantom Black (det Àr grönt), vilket vi redan har sett pÄ Honor 20 Pro. Vi kommer att ha mer officiell information om ett par dagar, sÄ kontakta oss för regelbundna uppdateringar.