Huawei Nova 5 och Nova 5i fÄr EEG-certifiering, lanseringen kan vara nÀra förestÄende

Huawei Nova 5 och Nova 5i fÄr EEG-certifiering, lanseringen kan vara nÀra förestÄende

”Huawei Nova 5 förvĂ€ntas komma med HiSilicon Kirin 980 SoC, tre bakre kameror och fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen”

Huawei sÀgs arbeta med Nova 5 och Nova 5i-smartphones, efterföljare till Nova 4-serien. Ett Nova 5-fodral hade lÀckt ut online förra veckan och visade sin tredubbla bakre kamerainstÀllning och design. Nu har bÄda telefonerna godkÀnts av Eurasian Economic Commission (EEG), vilket tyder pÄ att lanseringen kan vara nÀra förestÄende. Listan avslöjar att telefonerna kommer att ha modellnummer SEA-LX1 och GLK-LX1U, men nÀmner ingenting om specifikationerna.

Huawei Nova 5 och Nova 5i

Separat har Nova 5i med modellnummer GLK-AL00 och GLK-TL00 ocksĂ„ certifierats av 3C-myndigheten i Kina och FCC (GLK-LX1U). Dessa bekrĂ€ftar att Nova 5i kan packa 3900 mAh batteri med 10W stöd för snabb laddning. Enligt XDA-Developer’s Mishaal Rahman, den kan drivas av mellanklassen Kirin 710 SoC. Å andra sidan förvĂ€ntas Nova 5 drivas av flaggskeppet Kirin 980 SoC och kommer att ha modellnummer SEA-AL10 och SEA-TL10. Telefonen sĂ€gs levereras med en 6,39-tums full HD + AMOLED-skĂ€rm. För nĂ€rvarande Ă€r det inte klart om Huawei Nova 5 skulle rocka samma stanshĂ„lsdesign som sin föregĂ„ngare.

NÀr det gÀller optik ryktas det att Huawei Nova 5 har en Sony IMX576 25-megapixel selfie-kamera och förvÀntas rymma ett 3 500 mAh batteri. PÄ baksidan kan den innehÄlla en tredubbel kamerainstÀllning med Sony IMX380 12,3-megapixellins, en Sony IMX586 48-megapixellins och en Sony IMX316 ToF-sensor. Slutligen visar det lÀckta fodralet inte en utklipp för en bakmonterad fingeravtrycksscanner, vilket tyder pÄ att Nova 5-flaggskeppet kan ha en in-display-sensor för biometrisk sÀkerhet. Hur som helst, med telefonen certifierad i Ryssland och Kina, kan lanseringen vara precis runt hörnet.

KĂ€lla 1, 2