Huawei Nova 5 pÄstÄdda fallbilder avslöjar design, viktiga funktioner

Huawei Nova 5 och Nova 5i fÄr EEG-certifiering, lanseringen kan vara nÀra förestÄende

“Nova 5 sĂ€gs erbjuda Huawei P30s kameror och 40 W snabb laddningsstöd”

Huawei förvÀntas utöka sitt utbud av smartphones i Nova-serien genom att lansera Nova 5 inom en snar framtid. Inför en officiell avtÀckning har en handfull livebilder av den pÄstÄdda Nova 5-handenheten dykt upp pÄ den kinesiska webbplatsen för sociala nÀtverk Weibo. Bilderna har avslöjat de viktigaste detaljerna angÄende enhetens design. Dessutom tippade en annan tipster förra veckan pÄ samma plattform smartphonens viktigaste funktioner.

Huawei Note 5 skalbilder

NÀr vi pratar om designen först har Nova 5: s pÄstÄdda fodral en lÄng vertikal utskÀrning i det övre vÀnstra hörnet. Detta tyder pÄ att handenheten kan ha tre kameror pÄ baksidan. Ett hÄl för fingeravtryckssensorn finns inte pÄ baksidan, vilket indikerar att det kan placeras under telefonens display. LÀngst ner i fodralet finns det tre utskÀrningar som tillhör en högtalare, ett 3,5 mm hörlursuttag och en laddningsport. PÄ toppen finns det ett litet hÄl för mikrofonen, medan den högra kanten har utskÀrningar för volymvippan och strömbrytaren.

Enligt föregÄende tips kommer Huawei Nova 5 att lÄna nÄgra funktioner frÄn Huawei P30-serien. Det sÀgs att telefonen erbjuder 40 W SuperCharge-snabbladdningsteknik som P30 Pro och den tredubbla kamerainstÀllningen pÄ P30. Om det visar sig vara sant kan vi förvÀnta oss att Nova 5 kommer att erbjuda en 40MP huvudkamera, en 16MP sekundÀr shooter och en 8MP tredje sensor pÄ baksidan. TyvÀrr har tipster inte avslöjat nÄgra andra detaljer om handenheten.

Tidigare rapporter har föreslagit att Nova 5 skulle kunna komma med en 6,39-tums full-HD + AMOLED-skÀrm. Telefonen sÀgs drivas av en oktakÀrnig HiSilicon Kirin 980-processor. För selfies ryktas det att handenheten erbjuder en 25MP-skjut pÄ framsidan. Ett batteri pÄ 3 500 mAh sÀgs driva handenheten. Huawei har inte avslöjat lanseringsdatumet för Nova 5 just nu. Vissa rapporter tyder dock pÄ att telefonen skulle kunna presenteras nÄgon gÄng i juli.