Huawei P30 Lite första intryck: en mid-ranger som inte ska tas “lĂ€tt”

Huawei P30 Lite första intryck: en mid-ranger som inte ska tas

”P30 Lite har nĂ„gra övertygande fotograferingsmöjligheter. We go hands on ”

Flaggskeppet P30 Pro (första intryck) kan ha tagit all rampljuset vid lanseringsevenemanget, men den nya mid-ranger Huawei introducerade tillsammans med Ă€r ocksĂ„ ganska intressant. Den har ‘Lite’ i sitt namn och Ă€r ocksĂ„ ganska lĂ€tt, men det Ă€r dĂ€rför vi tycker att Huawei P30 Lite inte ska tas lĂ€tt.

Huawei-P30-Lite-22

P30 Lite, som monikern föreslÄr, Àr den urvattnade modellen i Huaweis P30-serie, och som sÄdan kan den inte skryta med samma flaggskeppsspecifikationer som dess mer skickliga syskon i sortimentet. Som sagt, det ser ganska snyggt ut designmÀssigt, med sin kompakta, kurviga kropp som passar fint i handen. Huawei verkar ha behÀrskat lutningsdesignen, och P30 Lite ger dig exakt det.

Huawei-P30-Lite-02

Vi fick spela med en blÄfÀrgad enhet, som ser cool och snygg ut, och Àven om den inte har en glasbyggnad, verkar dess plastkropp mycket som glas nÀr det gÀller utseende och kÀnsla. Trots den lÀtta vikten verkar byggnaden ocksÄ solid. De rundade kanterna smÀlter sömlöst in i skÀrmen framför, telefonens övre och nedre kanter Àr plana, vilket ger en intressant design.

Det finns inga överraskningar nÀr det gÀller hamnplacering. USB Type-C-porten, 3,5 mm headsetuttaget och högtalaren ligger alla lÀngst ner, medan den högra ryggraden Àr hem för en volymvippa och strömbrytare. PÄ den övre kanten ser du SIM-facket och en sekundÀr mikrofon.

Den 6,15-tums LCD-skÀrmen framÄt har en vattendroppskÀrning och erbjuder FHD + -upplösning. SkÀrmen verkar tillrÀckligt kapabel vid första anblicken, och eftersom vi testade telefonen utomhus kan vi garantera att solljuslÀsbarheten ocksÄ verkar bra. VÀnd bakÄt sÄ ser du telefonens tredubbla kamerainstÀllning, bestÄende av en 24MP f / 1,8 primÀr sensor, som förenas med en 8MP ultrabred shooter och en 2-megars djupsensor. Kameramodulen, som skjuter ut nÄgot frÄn kroppen, har LED-blixt placerad nedanför. En kapacitiv fingeravtrycksskanner finns ocksÄ pÄ baksidan, och du kommer ocksÄ att se Huawei-mÀrkning och lite reglerande information nedan.

Huawei-P30-Lite-09 Huawei-P30-Lite-06

TrippelkamerainstÀllningen Àr en av grundpelarna i Huawei P30 Pro, och Àven om det inte lÀngre Àr en nyhetsfaktor, lovar det nÄgra fantastiska bilder. PÄ framsidan hanterar en 32MP-skjutare gömd inuti vattendroppskÄran sjÀlvuppgifter. Kamerorna har massor av AI- och AR-baserade funktioner, bÄde fram och bak. Du fÄr ocksÄ en mÀngd olika fotograferingslÀgen, frÄn det grundlÀggande portrÀttet till det avancerade Pro, Light Painting, Ultra Snapshot, et al. Inledande testbilder indikerar bra bildkvalitet, men dÄ kan vi inte sÀga mer utan att ta telefonen genom en djupgÄende granskning.

Huawei-P30-Lite-18

Prestanda hanteras av den octa-core Kirin 710-processorn, som Àr kopplad till antingen 4 eller 6 gig RAM, beroende pÄ vilken variant du vÀljer. BÄda RAM-varianterna levereras med 128 GB lagringsutrymme. Kör EMUI 9.0.1 över Android Pie, enheten drivs av ett 3,340 mAh batteri, med stöd för 18W snabb laddning. Det ÄterstÄr att se om snabbladdaren ingÄr i lÄdan eller inte.

Huawei har prissatt P30 Lite ganska attraktivt, och du kan fÄ 4 GB RAM-variant för Rs 19 990. 6 GB RAM-modellen kommer att ge dig tillbaka med 22 990 Rs. Telefonen Àr planerad att sÀljas den 25 april pÄ Amazon, men om du inte Àr Prime-medlem kan du lÀgga till en i din kundvagn frÄn och med 26 april. Offline, telefonen kommer att finnas tillgÀnglig i början av nÀsta mÄnad via Croma. Samsung Galaxy A50 (recension), som prissÀtts pÄ samma sÀtt och ocksÄ har en tredubbel kamerainstÀllning, lovar att utgöra stark konkurrens för P30 Lite, Àven om Xiaomis Redmi Note 7 Pro (recension) inte riktigt kan ignoreras ocksÄ. Plus, i denna prisklass blir den kraftfulla POCO F1 (recension) ocksÄ ett mycket lockande förslag. Titta pÄ detta utrymme för en detaljerad granskning som kan hjÀlpa till att skilja vete frÄn agnar.