Huawei P30 och P30 Pro specifikationer, funktioner, pris: ryktet

Huawei P30 och P30 Pro specifikationer, funktioner, pris: ryktet

“HĂ€r Ă€r allt vi vet om Huaweis P30 och P30 Pro hittills”

I början av Äret avslöjar Huawei sin P-serie av smartphones, sÄ murren om P30 och P30 Pro Àr ganska starka just nu. Vi har nyligen tagit med dig 360-graders renderingar av P30, vilket gav oss massor av detaljer angÄende designen som handenheten kommer att anvÀnda. Men strömmen av lÀckor slutade inte med det, Àven om vi har fÄtt mer och mer info om duon de senaste veckorna. Vi har beslutat att avrunda dem för att ge dig en bra uppfattning om vad du kan förvÀnta dig av de kommande flaggskeppen.

Dewdrop-hack och en uppgradering till OLED

P30-5K3Huaweis P20 och P20 Pro kom med skÀrmar som innehöll vanliga hack. Emellertid förvÀntas deras eftertrÀdare ta tag i vattendroppstil pÄ sina skÀrmar. Det sÀgs att P30 kommer att levereras med en 6,1-tums panel, medan Pro-modellen kommer att ha en större 6,5-tums skÀrm. Och medan förra Ärets P20-serie bara sÄg P20 Pro (recension) erbjuder en AMOLED-skÀrm, ryktet sÀger att bÄda versionerna frÄn i Är kommer att anta AMOLED-teknik.

VÀlkommen tillbaka, hörlursuttag

P30-08

Det var verkligen mycket olyckligt att P-serien, liksom Mate-serien frÄn Huawei, gjorde bort det Àlskade hörlursuttaget förra Äret. Företaget verkar dock inte besvikna fans den hÀr gÄngen. LÀckade Ätergivningar av dessa smartphones har visat att 3,5 mm-portar sitter bredvid laddningsuttagen av typ C, förutom högtalargaller.

Ny kamerahÄrdvara

P30-011Det finns rykten om att P30 och P30 Pro antar olika kamerainstÀllningar. P30 kan innehÄlla en trippelkamerainstallation, bestÄende av en 40MP huvudkamera, en 20MP vidvinkelkamera och en 8MP tele-kamera, som Àr avsedd att erbjuda 3x optisk zoom. Det hÀr Àr samma instÀllning som för Mate 20 Pro (recension). Som sagt, det finns ett annat rykte om att huvudsensorn kommer att vara annorlunda. Sonys Ànnu ej slÀppta 38MP-sensor, som ska vara mycket bÀttre Àn 40MP, kanske bara tar sig in i dessa nya P30-modeller.

NĂ€r vi kommer till kamerainstĂ€llningen pĂ„ P30 Pro sĂ€gs det ha fyra snappers pĂ„ baksidan. Den fjĂ€rde linsen kommer tydligen att vara en “periskop” -sensor som Ă€r avsedd att ge hög optisk zoom. Detaljer om den frĂ€mre kamerainstĂ€llningen Ă€r vĂ€ldigt smala, men du kan naturligtvis förvĂ€nta dig att en högupplöst sensor sitter inne i droppskĂ€rningen.

Fingeravtrycksskannern flyttas om

P30-05P20-serien hade gÄtt pÄ gamla skolan genom att placera fingeravtryckslÀsaren direkt under skÀrmen. P30 kommer dock inte att göra detsamma. Det förvÀntas komma med en fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen. Detta rykte har fÄtt förtroende för det faktum att alla lÀckta renderingar av dessa telefoner inte har visat nÄgra synliga fingeravtryckslÀsningsmoduler pÄ sina bakre eller frÀmre Àndar.

High-end internals

Kirin 980 SoC Àr Huaweis senaste och bÀsta erbjudande, sÄ det rÄder ingen tvekan om att P30 och P30 Pro kommer att levereras med denna chipset inuti dem. Byggd med 7 nm-arkitekturen, har den skapats med AI-operationer i Ätanke och tar dÀrmed dubbla NPU: er. Det erbjuder fördelarna med en 2,6 GHz oktakÀrnprocessor och Mali-G76 MP10 GPU. En ny lÀcka hade berÀttat för oss att P30 kunde komma med 8 GB RAM, medan Pro-modellen kanske kan ge upp till en hel del 12 GB RAM-minne.

Andra smÄ detaljer

P30-09Det finns ingen information tillgÀnglig om batterikapaciteten för P30 och P30 Pro. Vi kÀnner dock till nÄgra andra detaljer. Huawei har uttryckt stort intresse för 5G-standarden och har sagt att 2019 verkligen kommer att bli Äret dÄ dess första 5G-telefon slÀpps. Det finns en stor chans att P30 Pro kan vara den modellen. Android Pie kommer naturligtvis att vara den programvara du vÀljer och EMUI 9-godsaker kommer ocksÄ att följa med den.

Huawei P30 och P30 Pro förvÀntade lanseringsdatum

Huawei har bekrÀftat sitt deltagande i Ärets MWC, som börjar den 25 februari. Det Àr dock troligt att varumÀrket inte kommer att avslöja P30 och P30 Pro under evenemanget, med tanke pÄ att det höll en separat lansering för P20-telefonerna. Vi mÄste bara vÀnta och titta.