Huawei P30 och P30 Pro specifikationer, funktioner, pris: ryktet

Huawei P30 och P30 Pro specifikationer, funktioner, pris: ryktet

“H√§r √§r allt vi vet om Huaweis P30 och P30 Pro hittills”

I början av året avslöjar Huawei sin P-serie av smartphones, så murren om P30 och P30 Pro är ganska starka just nu. Vi har nyligen tagit med dig 360-graders renderingar av P30, vilket gav oss massor av detaljer angående designen som handenheten kommer att använda. Men strömmen av läckor slutade inte med det, även om vi har fått mer och mer info om duon de senaste veckorna. Vi har beslutat att avrunda dem för att ge dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig av de kommande flaggskeppen.

Dewdrop-hack och en uppgradering till OLED

P30-5K3Huaweis P20 och P20 Pro kom med skärmar som innehöll vanliga hack. Emellertid förväntas deras efterträdare ta tag i vattendroppstil på sina skärmar. Det sägs att P30 kommer att levereras med en 6,1-tums panel, medan Pro-modellen kommer att ha en större 6,5-tums skärm. Och medan förra årets P20-serie bara såg P20 Pro (recension) erbjuder en AMOLED-skärm, ryktet säger att båda versionerna från i år kommer att anta AMOLED-teknik.

Välkommen tillbaka, hörlursuttag

P30-08

Det var verkligen mycket olyckligt att P-serien, liksom Mate-serien från Huawei, gjorde bort det älskade hörlursuttaget förra året. Företaget verkar dock inte besvikna fans den här gången. Läckade återgivningar av dessa smartphones har visat att 3,5 mm-portar sitter bredvid laddningsuttagen av typ C, förutom högtalargaller.

Ny kamerahårdvara

P30-011Det finns rykten om att P30 och P30 Pro antar olika kamerainställningar. P30 kan innehålla en trippelkamerainstallation, bestående av en 40MP huvudkamera, en 20MP vidvinkelkamera och en 8MP tele-kamera, som är avsedd att erbjuda 3x optisk zoom. Det här är samma inställning som för Mate 20 Pro (recension). Som sagt, det finns ett annat rykte om att huvudsensorn kommer att vara annorlunda. Sonys ännu ej släppta 38MP-sensor, som ska vara mycket bättre än 40MP, kanske bara tar sig in i dessa nya P30-modeller.

N√§r vi kommer till kamerainst√§llningen p√• P30 Pro s√§gs det ha fyra snappers p√• baksidan. Den fj√§rde linsen kommer tydligen att vara en “periskop” -sensor som √§r avsedd att ge h√∂g optisk zoom. Detaljer om den fr√§mre kamerainst√§llningen √§r v√§ldigt smala, men du kan naturligtvis f√∂rv√§nta dig att en h√∂guppl√∂st sensor sitter inne i droppsk√§rningen.

Fingeravtrycksskannern flyttas om

P30-05P20-serien hade gått på gamla skolan genom att placera fingeravtrycksläsaren direkt under skärmen. P30 kommer dock inte att göra detsamma. Det förväntas komma med en fingeravtrycksläsare på skärmen. Detta rykte har fått förtroende för det faktum att alla läckta renderingar av dessa telefoner inte har visat några synliga fingeravtrycksläsningsmoduler på sina bakre eller främre ändar.

High-end internals

Kirin 980 SoC är Huaweis senaste och bästa erbjudande, så det råder ingen tvekan om att P30 och P30 Pro kommer att levereras med denna chipset inuti dem. Byggd med 7 nm-arkitekturen, har den skapats med AI-operationer i åtanke och tar därmed dubbla NPU: er. Det erbjuder fördelarna med en 2,6 GHz oktakärnprocessor och Mali-G76 MP10 GPU. En ny läcka hade berättat för oss att P30 kunde komma med 8 GB RAM, medan Pro-modellen kanske kan ge upp till en hel del 12 GB RAM-minne.

Andra små detaljer

P30-09Det finns ingen information tillgänglig om batterikapaciteten för P30 och P30 Pro. Vi känner dock till några andra detaljer. Huawei har uttryckt stort intresse för 5G-standarden och har sagt att 2019 verkligen kommer att bli året då dess första 5G-telefon släpps. Det finns en stor chans att P30 Pro kan vara den modellen. Android Pie kommer naturligtvis att vara den programvara du väljer och EMUI 9-godsaker kommer också att följa med den.

Huawei P30 och P30 Pro förväntade lanseringsdatum

Huawei har bekräftat sitt deltagande i årets MWC, som börjar den 25 februari. Det är dock troligt att varumärket inte kommer att avslöja P30 och P30 Pro under evenemanget, med tanke på att det höll en separat lansering för P20-telefonerna. Vi måste bara vänta och titta.