Huawei P30 Pro fÄr högsta DxOMark Mobile-poÀng nÄgonsin pÄ 112

Huawei P30 Pro fÄr högsta DxOMark Mobile-poÀng nÄgonsin pÄ 112

”Huawei P30 Pro har en fyrkamerainstĂ€llning som bestĂ„r av en 40MP primĂ€r sensor, backad av tele, supervinkelvinkelsensor och 3D ToF-djupgivare”

NĂ€stan ett Ă„r efter lanseringen var Huaweis förra Ă„rets P20 Pro-telefon fortfarande högst upp (tillsammans med varumĂ€rkets Mate 20 Pro) pĂ„ DxOMark Mobile-poĂ€ngrankningen till tidigare idag. Det Ă€r inte en överraskning dĂ„ att handenheten nu har förflyttats frĂ„n topplaceringen av sin egen eftertrĂ€dare – P30 Pro. Den nya flaggskeppshandluren frĂ„n Huawei har fĂ„tt en hĂ€pnadsvĂ€ckande DxOMark Mobile-poĂ€ng pĂ„ 112, vilket sĂ€tter den klart överst pĂ„ listan.

Huawei P30 Pro-kamera

Om du undrar hur handenheten lyckades uppnÄ denna imponerande poÀng kommer undergrupperna av den totala poÀngen att överraska dig ytterligare. Detta beror pÄ att telefonen lyckades fÄ utestÄende 119 poÀng i kategorin fotografi och imponerande 97 poÀng i kategorin videor.

“JĂ€mfört med tidigare Huawei-modeller som P20 Pro och Mate 20 Pro Ă€r de mest uppenbara förbĂ€ttringarna inom bokeh och zoom, dĂ€r P30 Pro sĂ€tter nya riktmĂ€rken tack vare dess innovativa 5x tele-kamera med vikad optik och ToF-sensor som möjliggör mer exakta djupkartor i bokeh-lĂ€ge,”SĂ€ger DxOMark-rapporten.

NÀr vi pratar om specifikationerna kommer P30 Pro med en tredubbel kamerainstÀllning (exklusive ToF-sensorn) som bestÄr av en primÀr 40MP, 1 / 1,7-tums RYYB-sensor med f / 1,6-blÀndare, OIS och 27 mm-ekvivalent fokal lÀngd. Det finns en teleobjektiv med 8MP-sensor, vikta optik med f / 3.4-blÀndarlins, OIS och en 125 mm-ekvivalent brÀnnvidd. Slutligen finns det en 20 MP supervinkelvinkelsensor med en blÀndare f / 2.2. Slutligen kommer 3D ToF-sensorn med ett 16 mm-ekvivalent objektiv. Det ingÄr ocksÄ autofokus LED-blixt i kameramodulen.

Huawei P30 Pro

En av de mest imponerande aspekterna av kamerafunktionerna som erbjuds av P30 Pro Ă€r 5x optisk zoom som i de flesta premiumtelefoner, det Ă€r omöjligt att uppnĂ„ en tunn profil sĂ„vĂ€l som att erbjuda den hĂ€r funktionen. För att uppnĂ„ en 5x optisk zoom med smarttelefonen har mĂ€rket valt vikta optik. I P30 Pro, “bildsensorn Ă€r placerad vertikalt i telefonen och riktad mot en lins med en optisk axel som löper lĂ€ngs telefonens kropp, och en spegel anvĂ€nds för att reflektera inkommande ljus in i linsen och pĂ„ sensorn. Detta möjliggör en mycket lĂ€ngre ekvivalent brĂ€nnvidd Ă€n vad som skulle vara möjligt med en kamera som Ă€r inriktad pĂ„ vanligt sĂ€tt – det vill sĂ€ga en begrĂ€nsad av telefonens tjocklek, SĂ€ger rapporten.

Otroligt kan kamerainstÀllningen pÄ telefonen till och med uppnÄ en 10x zoom med en kombination av bÄde optisk zoom och superupplösningsbehandling, som i huvudsak staplar flera RAW-ramar pÄ telekameran. FörbÀttrad bokeh, anpassningsbar bildhastighet i videolÀge och mÄnga fler sÄdana funktioner sÀkerstÀllde att P30 Pro lyckades övertrÀffa alla andra handenheter som finns tillgÀngliga pÄ marknaden med lÀtthet i DxOMark-testet.

Om vi ​​gĂ„r genom historien kan telefonens topposition endast hotas av eftertrĂ€daren till Mate 20 Pro, som borde komma senare i Ă„r, pĂ„ DxOMark-listan. Vi kan inte ta hand om telefonen för att kolla in kamerans skicklighet för oss sjĂ€lva. HĂ„ll dig uppdaterad om du vill ha mer information om telefonen.