Huawei P30 Pro-kameraprover: 50x zoom in action

Huawei P30 Pro-kameraprover: 50x zoom in action

Tidigare denna vecka lanserade Huawei flaggskepp P30 och P30 Pro (första intryck), bÄda med kraftfulla kameror. P30 Pro (unboxing) Àr den mer avancerade av de tvÄ och levereras med fyra Leica-certifierade kameror (i motsats till tre pÄ P30).

Huawei P30 Pro_9Telefonen har en ny RYYB ‘SuperSpectrum’-sensor utvecklad av Huawei och Sony, som ersĂ€tter de gröna pixlarna i den traditionella RGGB-arrayen med gult. Detta gör att sensorn slĂ€pper in mer ljus och har ett effektivt ISO-intervall pĂ„ 409600. Kamerorna pĂ„ P30 Pro bestĂ„r av en 40MP RYYB-sensor med f / 1.6-blĂ€ndare, en 20MP ultra-vidvinkelobjektiv, en 8MP teleobjektiv med 50x digital zoom och en ToF-sensor för djupavkĂ€nning. Det finns ocksĂ„ en 32MP frĂ€mre kamera. Det Ă€r en kraftfull kombination för en smartphone. Vid lanseringsevenemanget i Paris fick jag chansen att tillbringa nĂ„gra timmar med P30 Pro och fĂ„ngade en rad bilder bĂ„de under dagen och pĂ„ natten för att testa dess fotograferingsförmĂ„ga. Ta en titt sjĂ€lv nedan.


FrĂ„n och med en av grundpelarna i P30 Pro-kameran tog jag ett exempel pĂ„ hur 50x zoom fungerar. Till vĂ€nster kan du se en bild med 1x zoom pĂ„ den ikoniska TriumfbĂ„gen. Bilden togs ganska lĂ„ngt och monumentet ser litet ut. Till höger Ă€r en bild av samma monument vid 50x zoom. Om du undrar vad den texten Ă€r Ă€r det en inskription huggen in i monumentet, under statyerna. Det Ă€r ett ganska fantastiskt resultat – jag insĂ„g inte ens att monumentet hade en inskription, och att kunna lĂ€sa det tydligt pĂ„ det avstĂ„ndet Ă€r en prestation för en smarttelefonkamera. Teleobjektivet pĂ„ P30 Pro har autofokus och OIS, och jag uppnĂ„dde bilden helt handhĂ„llen. Du kan se ett annat exempel pĂ„ 50x zoom inĂ„tgĂ€rder pĂ„ natten.


P30 Pro har ocksÄ ett vidvinkellÀge, och den hÀr Àr perfekt för landskap. Du kan se skillnaden i dessa tvÄ bilder tagna av pyramiden vid Louvren.


Baserat pÄ de andra bilderna jag tog med P30 Pro, tyckte jag att telefonens skicklighet i svagt ljus var utmÀrkt, med massor av detaljer och minimalt brus i svagt ljus. Jag testade till och med nattlÀget i ett handhÄllet mörkt rum och kameran gav en ljus bild med massor av detaljer. PortrÀttlÀget fungerar ocksÄ bra och gör ett bra jobb med att upptÀcka livlösa föremÄl.

Huawei P30 Pro-kameraprover

P30 Pro har ett riktigt mÄngsidigt gÀng skyttar och med funktioner som överlÀgsen prestanda i svagt ljus, telezoom, vidvinkel och portrÀttlÀge verkar det ha alla baser tÀckta. Smarttelefonen lanseras i Indien nÀsta mÄnad, och vi kommer att testa kamerorna till sin fulla potential innan den landar i landet. HÄll dig uppdaterad för vÄr recension.

Ansvarsfriskrivning: Denna författare deltog i lanseringsevenemanget i P30-serien i Paris pÄ Huaweis inbjudan