Huawei P30 Pro nedbrytning avslöjar att skärmbyte skulle vara svårt

Huawei P30 Pro nedbrytning avslöjar att skärmbyte skulle vara svårt

‚ÄúHuawei P30 Pro f√•r en reparationsbarhet p√• 4/10, vilket inneb√§r att du f√∂rmodligen inte ska tappa den‚ÄĚ

Folket på iFixit har tagit isär P30 Pro, det nyligen lanserade flaggskeppet från Huawei. iFixit utför tårarna för att ta reda på hur enkelt eller svårt det är att reparera en smartphone och Huawei P30 Pro gör inte så bra. P30 Pro-rivningsbehandlingen har avslöjat alla dess inre, med en reparationsbarhetspoäng som iFixit tilldelar den. Telefonen är den senaste flaggskeppsenheten från företaget och har den senaste Kirin 980-chipsetet, totalt fem kameror, omvänd trådlös laddning och mer.

Skärmdump 13-04-2019 kl 17.45.45

Enligt nedbrytningen älskar Huawei lim. P30 Pro är tätt stängd och använder mycket lim överallt. Det är svårt att öppna telefonen och kräver mycket värme och kraft. Experterna på iFixit föreslår att om du ska öppna telefonen ska du vara redo att möta det faktum att du kan förstöra skärmen med all värme den utsätts för. Allt detta lim är dock nödvändigt för att ge telefonen en IP68-vatten- och dammbeständighet.

Skärmdump 13-04-2019 kl. 17.15.09

P30 Pro använder Huaweis Acoustic Display Technology-högtalare, som i grunden är en vibrationshögtalare som förvandlar skärmen till ett hörsnäcka. Detta kan ses på bilden ovan. Fingeravtrycksläsaren på telefonen är också placerad under skärmen och är en Goodix GM185 optisk sensor. Det är samma sensor som används i telefoner som OnePlus 6T. Periskopskameran är en riktigt cool teknik och är smart placerad i telefonen. Det finns ytterligare tre sensorer på baksidan av telefonen.

Skärmdump 13-04-2019 kl. 17.45.58

Efter att ha avslutat nedrivningen fann iFixit att telefonen inte är så bra när det gäller reparationsförmåga. Allt i telefonen är tätt placerat runt varandra och Huawei har gjort ett bra jobb med att utnyttja det tillgängliga utrymmet. Trots rymdbristen kommer telefonen med ett 4 200 mAh batteri, vilket är mer än vad andra erbjuder i samma prisklass. Du kan ta bort alla skruvar med en enda Phillips-drivrutin och de flesta delarna kan bytas ut. Du kan också byta ut batteriet när du har blivit av med allt lim. Att byta ut skärmen skulle dock vara en uppgift och kräver mycket arbete.

Display med vibrationshögtalareDisplay med vibrationshögtalare

iFixit ger vanligtvis Huawei P30 Pro en reparerbarhetspoäng på 4 av 10, vilket inte är så bra. Det är fortfarande bättre än den nya iPad Air, som bara fick 2 av 10. Huawei nådde ut till 91mobiler för att markera att kunder som köper P30 Pro från Amazon. mellan 15 juli och 21 juli 2019 kan få sin skadade skärm ersatt helt kostnadsfritt under en period av 6 månader. Så det finns åtminstone silverfoder.