Huawei patent visar telefon med dubbla vikningsdesign

Huawei patent visar telefon med dubbla vikningsdesign

“Tack vare den dubbla gĂ„ngjĂ€rnsdesignen verkar Huawei planera att implementera flera konfigurationer”

Huawei har meddelat Mate X, sin första hopfÀllbara telefon vid MWC 2019-evenemanget. Medan handenheten Ànnu inte kommer i butikerna verkar företaget redan arbeta som sin eftertrÀdare. Enligt nya patent, som upptÀcktes av LetsGoDigitalkan företaget arbeta med en telefon som viks tvÄ gÄnger. Tack vare den dubbla gÄngjÀrnsdesignen verkar Huawei planera att implementera flera konfigurationer inklusive en widescreen-surfplattestil, handhÄllen dubbeldisplay och en stativliknande design.

Huawei patent

Dessutom innehÄller skÀrmens framsida kameror, sensor och huvudknappen. NÀr den Àr helt vikad har den design och formfaktor för en vanlig smartphone. Till skillnad frÄn Galaxy Fold Àr vecket pÄ den sida dÀr telefonen faktiskt viks. Detta skapar ocksÄ ett större skÀrm-verkligt tillstÄnd. Magneter kan hÄlla den flexibla skÀrmen, och nÀr den Àr helt utvecklad har den en storlek pÄ en stor surfplatta med en skÀrmdesign. Om en del av skÀrmen Àr vikad fungerar den som ett skrivbordslÀge och grÀnssnittet sÀgs justera dÀrefter. Med en serie patent frÄn olika mÀrken verkar vikbar teknik vara nÀsta stora sak som kan ta smartphonens innovation till en ny nivÄ.

Separat, efter Samsung, försenade Huawei ocksĂ„ lanseringen av Mate X. IstĂ€llet för att sĂ€ljas den hĂ€r mĂ„naden bekrĂ€ftas nu att telefonen kommer i butiker nĂ„gon gĂ„ng i september. Även om företaget verkar ganska sĂ€kert med produkten vill det utföra sista minuten-tester med teleoperatörer över hela vĂ€rlden för bĂ€ttre kvalitet. Dessutom hĂ€vdar Huawei ocksĂ„ att anvĂ€ndargrĂ€nssnittet och apparna fungerar felfritt nĂ€r Mate X Ă€r helt vikad.