Huawei patenterar en unik diskret design

huawei-patent

“Det Ă€r vĂ€rt att notera att konceptet befinner sig i patentskedet och vi kanske eller kanske inte ser det förverkligas inom en snar framtid”

Tack vare Apple har hacket blivit en oförglömlig del av smartphonens historia. Emellertid var utskÀrningen som Apple tog i trend aldrig en slutlösning. Det var en tillfÀllig lösning pÄ ett problem som Ànnu inte hade lösts. Sedan dess har telefontillverkare anvÀnt kreativa sÀtt att bli av med hacket, till exempel en skjutregledesign, en popup-kamera och nÄgra mindre pÄtrÀngande utskÀrningar. Huawei har dock patenterat en design som förmodligen Àr en av de snyggaste hittills.

huawei-patent

Som framgÄr av bilderna ovan har Huawei en mycket praktisk och kostnadseffektiv metod som inte skulle krÀva mycket tid att implementera, jÀmfört med popup-mekanismen och det ser ocksÄ ganska diskret ut. Det pÄminner oss om det nu nedlagda Meitu-varumÀrket som ocksÄ hade liknande om Àn mycket större toppkanter. Designen kommer ocksÄ att tÀnka pÄ Meizus senaste flaggskeppsdesign som har minimala ramar lÀngst upp och lÀngst ner pÄ skÀrmen. Den minimalistiska ramen pÄ toppen har uppenbara fördelar jÀmfört med popup-kamerans design och brister. Pluspunkten Àr att det inte finns nÄgra rörliga delar medan den negativa punkten Àr att anvÀndare fortfarande fÄr se en ram, Àven om den Àr mycket liten. Tack och lov gick Huawei inte Xiaomi-rutten med det omvÀnda hacket som företaget patenterade för en tid tillbaka.

Nu ÄterstÄr det att se nÀr och var vi faktiskt kommer att börja se denna patenterade design men vÄr gissning Àr att det inte borde ta mycket tid eftersom det inte involverar komplexa rörliga delar. Konceptet Àr dock för nÀrvarande i patentfasen, och som med alla patent vet man aldrig om idén kommer att se dagens ljus.