Huawei presenterade precis sin första telefon med en design som Galaxy S10

Huawei presenterade precis sin första telefon med en design som Galaxy S10

Samsung lanserade för nÄgra dagar sedan Galaxy A8s, den första telefonen som har Infinity-O-skÀrmdesignen som kommer till Galaxy S10 nÀsta Är. Infinity-O Àr ett marknadsföringsbegrepp som Àr utformat för att förklara utformningen av en smarttelefon pÄ hela skÀrmen som inte har nÄgon ram eller hack i toppen. IstÀllet slÄr ett kamerahÄl genom skÀrmen, med skÀrmen som strÀcker sig frÄn hörn till hörn, runt kameran och nÀstan helt ner till de nedre hörnen. Och Huaweis nya Nova 4, som presenterades i rykten och teasers under de senaste veckorna, rÄkar ha ett hÄl som Àr Ànnu mindre Àn Samsungs.

Nova 4 ser bÀttre ut Àn Galaxy A8s, tack vare det mindre hÄlet, men tiden kommer att visa om storleken pÄ hÄlet kommer att pÄverka kvaliteten pÄ selfies.

BildkÀlla: Huawei

Annars Àr telefonen exakt vad du förvÀntar dig för en mid-range enhet 2018/2019. Den har en 6,4-tums skÀrm med Full HD-upplösning, en haka i botten och en trippelkamera pÄ baksidan, vilket ocksÄ Àr dÀr fingeravtryckssensorn ocksÄ finns. Telefonen packar en Kirin 970-processor, vilket Àr samma chip som finns i Huawei P20 Pro som lanserades i mars. Men Kirin 980-chipet Àr redan ute, och det rÄkar vara chipet som driver den nyligen avtÀckta Mate 20 Pro, och som Huawei kommer att anvÀnda till P30 Pro nÀsta Är. Med andra ord Àr Nova 4 mer en Galaxy S9-konkurrent, Àven om den har en Galaxy S10-liknande design.

Andra specifikationer inkluderar 8 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme och ett 3.750 mAh batteri. NÀr det gÀller kamerainstÀllningen bör du veta att pÄ baksidan hittar du tre linser, inklusive 48-megapixel huvudkamera, en 16-megapixel ultra-vidvinkel bakre lins och ett 2-megapixel skÀrpedjup bak kamera. Den billigare Nova 4 har en 20-megapixelspelare som den frÀmsta bakre kameran. PÄ framsidan har telefonen en 25 megapixels selfie-kamera. Slutligen kör telefonen Android 9.0 med Huaweis grÀnssnitt överst.

BildkÀlla: Huawei

Den dyraste Nova 4 kostar 3 399 yuan i Kina, eller cirka 490 dollar, och du fÄr den 48-megapixelkameran för det priset. Den billigare versionen kostar 3 099 yuan eller 450 $. Telefonen kommer att vara tillgÀnglig i Kina initialt och sedan trÀffa andra internationella marknader lÄngt innan Galaxy S10 lanseras. Som vanligt med Huawei-telefoner, förvÀnta dig dock inte att Nova 4 kommer att lanseras i USA.