Huawei redo att underteckna “ingen bakdörr” -pakt med den indiska regeringen för telekomutrustning

Huawei redo att underteckna

“Ingen bakdörrpakt innebĂ€r att utrustning / nĂ€tverk som sĂ€ljs av Huawei endast kan nĂ„s med regeringens samtycke”

I en intervju nyligen uppgav VD för Huawei India, Jay Chen, att företaget Àr redo att utarbeta en ny pakt med den indiska regeringen. Denna pakt kommer att innehÄlla en policy för ingen bakdörr, vilket skulle innebÀra att all nÀtverksutrustning som sÀljs av Huawei inte lÀngre har en bakdörr som kan nÄs i nödsituationer. Företaget Àr villigt att göra detta för att försÀkra den indiska regeringen att det inte finns nÄgot sÀkerhetsproblem i arbetet med Huawei.

Huaweis 5G-modemHuaweis 5G-modem

Nyligen skapade Institutionen för telekommunikation i Indien en ny kommitté för att besluta om framtiden för Huawei i landet. Den kinesiska tillverkaren planerar att ta med sin 5G-utrustning / infrastruktur till Indien och hjÀlpa till att vÀxa nÀtverket. Att inkludera en bakdörr skulle innebÀra att företaget kunde komma Ät sin utrustning nÀrhelst det ville. Utan en bakdörr skulle Huawei behöva samtycke frÄn regeringen för att göra det. Jay Chen uppgav;

”Jag Ă€r redo att underteckna ett” ingen bakdörr “-avtal med mina kunder (telekom) och den indiska regeringen idag. Jag skulle vilja föreslĂ„ detta till alla tillverkare av originalutrustning som lĂ„t oss underteckna detta avtal med kunder (telekommunikation) och regeringen för att följa nĂ€tverkssĂ€kerhet … för att ge regeringen förtroende och förtroende om sĂ€kerhetsfrĂ„gor.

Telekomminister Ravi Shankar hade sagt att regeringen kommer att ta Huaweis deltagande i 5G-lanseringen pÄ allvar. USA: s utrikesminister Mike Pompeo Àr i Indien för att diskutera flera frÄgor med regeringstjÀnstemÀn i Indien. Han kommer ocksÄ att diskutera Huaweis 5G-deltagande och om de olika sÀkerhetsproblemen. Trump-administrationen har aktivt bett allierade att förbjuda Huawei. Flera nationer har följt igenom, inklusive Australien och Japan. Andra lÀnder kommer ocksÄ att förbjuda anvÀndningen av Huawei nÀtverksutrustning.

Enligt USA har Huawei anvÀnt sin utrustning för att spionera pÄ olika regeringar. Företaget har förnekat dessa anklagelser och fortsÀtter att göra det trots förbudet frÄn USA och allierade. Förbudet har pÄverkat Huaweis verksamhet hÄrt och kan bli vÀrre om saker och ting inte blir bÀttre.