Huawei slÄr enligt uppgift P30, P30 Pro produktionsorder

Huawei slÄr enligt uppgift P30, P30 Pro produktionsorder

”Företaget har tydligen skurit order för den kommande flaggskeppsmartphone Mate 30 Pro”

Enligt en ny rapport frÄn DigiTimesHuawei skÀr ner leveranser för sin P30-serie av smartphones. Detta inkluderar ocksÄ det senaste flaggskeppet P30 Pro (recension), som anses vara en av de bÀsta Android-telefonerna för 2019. Det Àr för nÀrvarande den dyraste och mest avancerade smarttelefonen frÄn företaget. Minskningen av transporter beror pÄ den lÄga efterfrÄgan pÄ Huawei-smartphones som var resultatet av det senaste amerikanska handelsförbudet.

Rapporten sÀger vidare att företaget ocksÄ har skurit ner ordern för den kommande Mate 30 Pro-smarttelefonen. Huawei lanserar vanligtvis tvÄ flaggskeppsapparater pÄ ett Är, en av dem Àr Mate-serien. 2019 Mate 30-serien har ryktats komma med flera nya avancerade funktioner, men det ser ut som att telefonen kommer att vara lÄg i lager vid lanseringen. Företaget har lanserat nya telefoner Àven efter förbudet, som Honor 20-serien och kommer snart att lansera Nova 5.

Mate 30 ProHuawei Mate 30 Pro

Mate 30 Pro förvÀntas ha en 90Hz 6,7-tums AMOLED-skÀrm med QHD + -upplösning. Det kommer sannolikt att drivas av Kirin 985-processorn och har Àven Balong 5000 5G-modemet. Ett annat rykte antyder att telefonen kommer med en fyrkamerainstÀllning, 55 W snabb laddning, 4500 mAh batteri och en fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen Àn tÀcker hÀlften av telefonen. Det Àr dock osannolikt att vi anvÀnder Huaweis kommande ArkOS (Hongmeng OS), som tydligen Àr 60 procent snabbare Àn Android och kommer med en egen App Gallery-butik. Företaget testar för nÀrvarande operativsystemet i Kina, enligt rykten.

Oavsett fall ser det ut som att Huawei Àr beredd att tappa miljarder dollar i försÀljning. Företaget meddelade nyligen ocksÄ att det förvÀntar sig att internationella smartphonetransporter kommer att minska med cirka 60 procent under 2019. Det förlorar cirka 30 miljarder dollar i intÀkter i Är. För tillfÀllet har Huawei hamnat nödvÀndiga chipsets och delar som krÀvs för att sÀlja sina telefoner. Företaget har uppenbarligen cirka ett Ärs lager. Men nÀr alla dessa delar Àr förbrukade, mÄste det leta nÄgon annanstans för att utveckla sina chipsets eftersom ARM har skurit band med Huawei.