Huawei smartphones som visar lÄsskÀrmsannonser i vissa regioner

Huawei smartphones som visar lÄsskÀrmsannonser i vissa regioner

“Den enda lösningen Ă€r att inte anvĂ€nda de inbyggda tidningsbakgrundsbilderna”

Det har gĂ„tt nĂ€stan tre veckor sedan Trump-administrationen svartade Huawei i USA och företaget har varit i rampljuset sedan dess. Med all negativ publicitet verkar det som om den kinesiska jĂ€tten redan har börjat bevittna följderna genom sin smartphone-försĂ€ljning eftersom flera anvĂ€ndare nu rapporterar att de ser lĂ„sskĂ€rmsannonser pĂ„ sina Huawei-telefoner, inklusive flaggskepp. De berörda modellerna inkluderar Huawei P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 och P20 Pro. Tydligen började annonser frĂ„n hotellbokningsplattformen ” Booking.com ” visas för anvĂ€ndare som anvĂ€nder de förinstallerade bakgrundsbilderna för liggande bakgrund.

Wtf. https://t.co/Fv4RzUmM1D annonser pÄ min lÄsskÀrm. NÄgon annan med en Huawei som fÄr det hÀr? pic.twitter.com/ILI6vs6wVD

– Ed Spencer (@efjspencer) 13 juni 2019

Ah hör … @Huawei varför fĂ„r jag nu annonser pĂ„ min lĂ„sskĂ€rm? Sluta! Dessutom @bookingcom vilken idiot inom marknadsföring tyckte att det var ok? #ads #DigitalMarketing #Huawei #measure pic.twitter.com/Ta1lslMwsP

– Dave Rooney (@daverooney) 13 juni 2019

Dessutom verkar dessa annonser inte regionspecifika eftersom anvÀndare frÄn Storbritannien, NederlÀnderna, Irland, Sydafrika, Norge och Tyskland pÄverkas av detta. Efter att ha betalat en premie för smarttelefonen Àr det inte den hÀr upplevelsen man kan förvÀnta sig. För nÀrvarande Àr den enda lösningen för att bli av med dessa annonser inte att anvÀnda de inbyggda tidningsbakgrundsbilderna. För tillfÀllet Àr det inte klart om detta var avsiktligt eller ett serverfel frÄn Huawei.

Separat, med det amerikanska handelsförbudet som kommer in en mÄnad efter första kvartalet, bevittnade Huawei en stark kvartalsprestanda nÀr varumÀrket levererade cirka 13,5 miljoner smartphones pÄ den europeiska kontinenten, vilket Àr en betydande tillvÀxt pÄ 66 procent jÀmfört med Äret innan. Med Huaweis nÄdeperiod som slutar i augusti förbereder företaget sitt Android-alternativ, kallat Ark OS, med pÄstÄdda skÀrmdumpar avslöjade i patentansökan. VarumÀrket uppmanade enligt uppgift ocksÄ utvecklare att publicera appar pÄ AppGallery, dess ersÀttning för Google Play. Det mÄste ses hur Huawei kommer att ersÀtta populÀra appar som YouTube, Gmail och andra som de flesta Android-anvÀndare litar pÄ.