Huawei-smarttelefonsÀndningar fortsÀtter att öka nÀr Samsungs ledning förkortas

Huawei-smarttelefonsÀndningar fortsÀtter att öka nÀr Samsungs ledning förkortas

”Huaweis smartphonetransporter under första kvartalet 2019 uppgick till 59 miljoner enheter, vilket markerade en ökning med nĂ€stan 50 procent jĂ€mfört med första kvartalet 2018.”

Huaweis siffror för smarttelefons Q1 2019-rapporter har rapporterats av South China Morning Post, vilket markerar en dramatisk ökning av den mycket diskuterade kinesiska elektronikjÀttens totala hÄrdvaruaffÀr. NÀr det gÀller globala smartphonetransporter uppgick Huaweis siffror för första kvartalet 2019 till 59 miljoner, en ökning med nÀstan 50 procent frÄn Äret innan. Detta bidrar ytterligare till de totala Ärliga leveranssiffrorna, dÀr Huawei sÀkert kommer att ersÀtta Apple för andra plats. Samsung leder för nÀrvarande listorna med en avsevÀrd marginal, men dess ledning hotas av den snabba tillvÀxten av Huawei-smartphones, Àven om mÄnga lÀnder fortsÀtter att vÀcka allvarliga oroskÀnslor för Huaweis dataövervakningssannolikheter.

Huaweis globala smartphonetransporter uppgick till 206 miljoner enheter 2018, jÀmfört med 153 miljoner 2017. Det kinesiska elektronikkonglomeratet har sÄlt ut Apple under de senaste tvÄ kvartalen och förvÀntas fortsÀtta att göra det, eftersom iPhone-försÀndelserna faller ytterligare. Medan Apple ledde Huawei med en avsevÀrd marginal eftersom de sÄlde 52 miljoner smartphones under första kvartalet 2018, förvÀntar sig analytiker att iPhone-försÀljningen har fallit ganska brant, och den omedelbara marknaden ser dyster ut för Apple i smartphone-utrymmet. Som ett resultat rÄder det knappast nÄgon tvekan om att Huawei kommer att ta Apple över i Ärliga globala smarttelefonsÀndningar i slutet av 2019. FrÄgan handlar dock om Samsung.

Huawei Mate X i bilder - 91mobiles FB feat

Den koreanska elektronikgruppen Àr en större styrka för Huawei att erövra, eftersom Samsungs försÀljning inte har sjunkit sÄ lÄngt som Apples och företaget har ytterligare en ledning över iPhone-tillverkaren i leveranser till och med just nu. Med detta sagt har Samsungs tillvÀxttakt varit betydligt lÄngsammare Àn Huaweis meteoriska uppgÄng över hela vÀrlden, vilket sÀtter företaget pÄ en bit av en plats nÀr det gÀller att avskilja sin första plats till Huawei, möjligen redan i slutet av 2020. Huaweis plan att hÄlla fast vid premiumkamera-smartphones i samarbete med ett stort varumÀrke och alla funktioner som kastas in verkar göra underverk för företaget hittills, och det kommer att hoppas kunna fortsÀtta göra det.

Huawei stÄr dock ocksÄ inför hotet att begrÀnsas frÄn att sÀlja enheter pÄ flera stora marknader, med tanke pÄ dess kontroversiella rykte om dataövervakningschips inuti sina enheter. Huawei har ofta misstÀnks vara en port till kinesisk statligt sponsrad övervakning, som sÄ smÄningom kan hamra företaget och beröva det av dess allmÀnna marknadspotential nÀr det gÀller smartphones. Med det sagt skulle man anta att Är 2020 Àr ett att se upp för. Medan Samsung redan har infört (och mött flak) för den vikbara Galaxy Fold, har Huawei Ànnu inte slÀppt sitt trumfkort, Mate X, pÄ marknaden, eftersom det ser ut att gÄ tÄ till tÄ med alla som försöker utmana sina hÄrdvaruinnovation.

Skulle Huawei sÄ smÄningom bli det mest sÄlda smarttelefonmÀrket i vÀrlden? LÄt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan.