Huawei syftar till att köra Samsung till nÀsta Är, sÀlja 1200 $ vikbara telefoner pÄ tvÄ Är

Huawei syftar till att köra Samsung till nÀsta Är, sÀlja 1200 $ vikbara telefoner pÄ tvÄ Är

“Den kinesiska tillverkaren planerar ocksĂ„ att lansera AR-glasögon under de nĂ€rmaste fem Ă„ren”

Under de senaste Ären har Huawei gjort det bra för sig sjÀlva pÄ konsumentfronten. Företaget har haft mÄnga framgÄngsrika enheter och presenterade till och med en vikbar smartphone nyligen. Nu, i en intervju med en tysk publikation, talade Huawei VD Richard Yu om företagets planer för framtiden, anklagelser frÄn amerikanska regeringen och mer.

I intervjun avslöjade Yu nÄgra av de framtida planerna för företaget. Han tror att Huawei kommer att bli marknadsledare för smartphones nÀsta Är. Det kommer att övertrÀffa Samsung tack vare dess överlÀgsna 5G-teknik, sÀger han. Företaget Àr redan ganska nÀra Samsung nÀr det gÀller smartphonetransporter.

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 22

PÄ frÄgan om de höga kostnaderna för den hopfÀllbara telefonen Mate X svarade Yu att kostnaden kommer att sjunka inom de nÀrmaste tvÄ Ären. Den planerar att göra $ 1200 vikbara telefoner som kommer att vara lika och lika kraftfulla som Mate X. Han tror att priserna till och med borde sjunka lÀgre Àn $ 1000 pÄ nÄgra Är. Enligt honom kommer vikbara telefoner att bli standarden under de nÀrmaste fem Ären.

Han uppgav ocksÄ att företaget arbetar med AR-glasögon som ger kunderna en virtuell skÀrmstorlek pÄ 100 till 200 tum. Huawei arbetar ocksÄ med att förbÀttra kameror, batteritid, laddning och mer. Företaget har ocksÄ utvecklat sitt eget operativsystem för mobiltelefoner och andra enheter. Huawei föredrar dock att anvÀnda Googles och Microsofts operativsystem istÀllet. PÄ frÄgan om att erbjuda sina Kirin-chipsets till andra tillverkare uppgav Yu att det inte finns nÄgra planer pÄ att göra nÄgonting av sÄdant slag.

Intervjun handlade frÀmst om spioneringsavgifter frÄn den amerikanska regeringen och hur andra vÀstlÀnder ocksÄ tror att Huawei kan vara en sÀkerhetsrisk. Han försvarar allt detta och sÀger att det inte finns nÄgot att oroa sig för. Huawei har superhöga sÀkerhetsstandarder nÀr det gÀller bÄde hÄrdvara och programvara. Det finns ingen bakdörr i sin teknik och Huawei anser att anklagelserna bara Àr politiska. Företaget stÀmde nyligen den amerikanska regeringen och uppgav att anklagelserna Àr författningsstridig.

Separat, pÄ Weibo, sa Yu att varumÀrket har levererat 10 miljoner enheter i Mate 20-serien. Speciellt tog Mate 20-serien halva tiden som Mate 10-lineupen för att nÄ detta mÀrke. Det finns dock ingen detaljerad uppdelning av antalet enheter som levereras i serien, som inkluderar Mate 20, Mate 20 lite, Mate 20 Pro, Mate 20X och Mate 20 RS Porsche Design.

KĂ€lla 1, 2