Huawei trollade bara Apple och Samsung över det problem med telefonens strypning

Huawei Mate 30 Pro presenteras precis innan iPhone 11 kommer i butiker

SĂ€ndningar börjar idag för Huawei Mate 20 och Mate 20 Pro idag i Storbritannien, sĂ„ företaget bestĂ€mde sig för att anvĂ€nda det som en möjlighet att ta en promenad ner minnesfĂ€ltet – eller kanske vi skulle sĂ€ga ett troll ned minnesfĂ€ltet – och zing sitt största konkurrenter, som företaget har varit kĂ€nt för att göra dĂ„ och dĂ„. Den hĂ€r gĂ„ngen kom det via en tweet och ribbade Apple och Samsung över en stor böter som utfĂ€rdades mot de tvĂ„ företagen denna vecka.

Det Àr naturligtvis en hÀnvisning till den böter pÄ flera miljoner euro som den italienska konkurrensmyndigheten slog till bÄde Apple och Samsung för nÄgra dagar sedan för lanseringen av mjukvaruuppdateringar som saktade ner Àldre telefoner, vilket uppmanade anvÀndarna att övervÀga att bara springa efter en nyare telefon. Och sedan för att köra företagets punkt hem lade Huawei till hashtaggen #BornFastStaysFast.

Det tĂ€nker pĂ„ det trollande Huawei drog mot Apple för bara nĂ„gra mĂ„nader sedan, nĂ€r Huawei-representanter slog raderna för mĂ€nniskor framför Apple-butiker som köade till iPhone XS. Huawei-besĂ€ttningen delade ut gratis batteripaket till iPhone-köpare, i en vĂ€l samordnad kampanj som inkluderade att ge lĂ„dor som stod: ”HĂ€r Ă€r en kraftbank. Du behöver det. Med tillstĂ„nd av Huawei. ”

Sedan var det tiden tillbaka i mars nÀr Huawei körde annonsbilar förbi Apple- och Samsung-butikerna i Storbritannien för att marknadsföra P20 Pro. Och i sin senaste Mate 20 Pro-presentation inkluderade företaget till och med en bild av telefonen som laddar upp en iPhone XS Max för att visa sin omvÀnda trÄdlösa laddningsförmÄga.

För att vara sÀker, medan företaget Àr bra pÄ att dra av bedövningar som gör rubriker, vÀckte Mate 20 och Mate 20 Pro definitivt oss tidigare denna mÄnad nÀr företaget Àntligen presenterade dem. Det visade upp funktioner för den vanliga Mate 20 som inkluderar en platt skÀrm och ett droppskÄr, medan Mate 20 Pro har en iPhone X-liknande hack och böjda skÀrmar i linje med Samsungs Galaxy S och Note-telefoner. Mate 20-telefonerna har ocksÄ en fingeravtryckssensor pÄ displayen som förmodligen Àr 10% snabbare Àn andra sensorer, samt en USB-C-port som fungerar som en bottenhögtalare. Det finns inget 3,5 mm hörlursuttag pÄ nÄgon av modellerna och telefonerna har IP68 (Mate 20 Pro) och IP53 (Mate 20).

TyvÀrr Àr dessa modeller naturligtvis inte tillgÀngliga för försÀljning i USA.