Huawei utmanar USA: s f√∂rbud i tingsr√§tt, etiketter flyttar “okonstitutionell”

Huawei utmanar USA: s förbud i tingsrätt, etiketter flyttar

“Huawei har v√§ckt talan mot US National Defense Authorization Act (2018) f√∂r p√•st√•enden om spionage mot den kinesiska elektronikj√§tten.”

I ett drag som l√§nge v√§ntat har Huawei v√§ckt talan vid tingsr√§tten i Texas och m√§rkt att f√∂rbudet √§r “okonstitutionellt”. F√∂r att komma ih√•g har USA: s regering lagt ett helt f√∂rbud mot h√•rdvara, programvara och tj√§nster som tillhandah√•lls av kinesiska elektronikj√§ttar Huawei och ZTE. Begr√§nsningen, s√§ger Huawei, √§r olaglig, strider mot den amerikanska konstitutionen och skadar slutligen konsumenterna samtidigt som de inte ger Huawei en chans att svara p√• n√§mnda anklagelser.

Huawei Wireless Charger Review 91mobile 01

F√∂retagets vice ordf√∂rande Guo Ping har anklagat den amerikanska kongressen f√∂r att fungera som ‚ÄĚdomare, jury och b√∂del‚ÄĚEftersom det inf√∂rde ett federalt f√∂rbud mot telekommunikationstj√§nster som tillverkas och s√§ljs av Huawei och det kinesiska bolaget ZTE. Flytten gjordes till synes f√∂r att uppr√§tth√•lla nationell s√§kerhet mitt p√• anklagelser om spionage och √∂vervakning som Huaweis produkter i hemlighet var utrustade f√∂r att utf√∂ra i landet. F√∂retaget, som √§r v√§rldens st√∂rsta tillverkare av telekommunikationsutrustning, har sedan dess f√∂rbjudits att verka i USA, och federala myndigheter har f√∂rbjudits att bedriva handel med dem.

F√∂rbudet har kommit som en del av United States National Defense Authorization Act (2018), som undertecknades av USA: s president Donald Trump redan i augusti 2018. Specifikt verkst√§ller avsnitt 889 i lagen f√∂rbudet och begr√§nsar de offentliga utgifterna f√∂r tillverkad utrustning av Huawei och ZTE. Vidare har den amerikanska regeringen, f√∂rutom att begr√§nsa den officiella anv√§ndningen av Huaweis teknik och helt ta bort all utrustning som tillverkats av dem, uttryckt oro √∂ver integritet, data√∂vervakning och nationell s√§kerhet f√∂r sina medborgare, vilket Huawei nu h√§vdar √§r “okonstitutionell” och konkurrensh√§mmande i relationer till telekommunikationsindustrin.

Huawei Mate X på bilder - 91mobiler 22

Huaweis r√§tteg√•ng anger att f√∂rbudets karakt√§r, d√§r f√∂retaget √§nnu inte har f√•tt komma med ett svar, strider mot den amerikanska konstitutionen. Att utpeka en individ eller grupp p√• grund av misst√§nkt anti-nationell aktivitet utan att pr√∂va eller utfr√•gas har ansetts som ett brott mot den ber√∂rda enhetens r√§tt att f√∂rsvara sig, och Huawei str√§var nu efter att uppr√§tth√•lla detsamma. Vice ordf√∂rande Ping har vidare sagt att den amerikanska kongressen har “upprepade g√•nger misslyckats med att producera n√•gra bevis som st√∂der dess begr√§nsningar av Huawei-produkter,‚ÄĚInnan ytterligare till√§gg,‚Äú we √§r tvungna att vidta denna r√§ttsliga √•tg√§rd som en riktig och sista utv√§g.‚Äú

Huawei har varit en av de största leverantörerna av tekniken som tillhandahåller infrastruktur för ultrasnabba 5G-mobilnät, som i sig kommer att spridas över hela världen under de kommande åren. Donald Trump-regeringen har hävdat att den kinesiska regeringen kan använda Huaweis globala skicklighet inom teknik för att utföra spionager utan att verkligen publicera konkreta bevis för detsamma. Med detta sagt är många andra länder försiktiga med samma skäl som Huawei står inför en sådan situation i USA. Exempelvis är Huawei och dess utrustning redan förbjudna i Australien, medan Tyskland och Storbritannien för närvarande beslutar om de begränsningar som ska införas.

Huawei-Mate-20-Pro-recension-91mobiles-16_thumb.jpg

Huawei har dock hävdat att de är ett folkdrivet företag, varför anklagelserna och begränsningen är olagliga, om inte annat bevisats. Inlämningen av rättegången har säkert eskalerat avståndet till en ny nivå, även om det är osannolikt att Huawei kommer att hitta mark för att kliva tillbaka till USA, anses vara en av världens största elektronikmarknader. Den amerikanska regeringen har ännu inte svarat på Huaweis rättegång vid tidpunkten för inlämnandet av berättelsen, även om ytterligare eskalering av händelser sannolikt kommer att ske.