Huawei utmanar USA: s förbud i tingsrĂ€tt, etiketter flyttar “okonstitutionell”

Huawei utmanar USA: s förbud i tingsrÀtt, etiketter flyttar

“Huawei har vĂ€ckt talan mot US National Defense Authorization Act (2018) för pĂ„stĂ„enden om spionage mot den kinesiska elektronikjĂ€tten.”

I ett drag som lĂ€nge vĂ€ntat har Huawei vĂ€ckt talan vid tingsrĂ€tten i Texas och mĂ€rkt att förbudet Ă€r “okonstitutionellt”. För att komma ihĂ„g har USA: s regering lagt ett helt förbud mot hĂ„rdvara, programvara och tjĂ€nster som tillhandahĂ„lls av kinesiska elektronikjĂ€ttar Huawei och ZTE. BegrĂ€nsningen, sĂ€ger Huawei, Ă€r olaglig, strider mot den amerikanska konstitutionen och skadar slutligen konsumenterna samtidigt som de inte ger Huawei en chans att svara pĂ„ nĂ€mnda anklagelser.

Huawei Wireless Charger Review 91mobile 01

Företagets vice ordförande Guo Ping har anklagat den amerikanska kongressen för att fungera som ”domare, jury och bödel”Eftersom det införde ett federalt förbud mot telekommunikationstjĂ€nster som tillverkas och sĂ€ljs av Huawei och det kinesiska bolaget ZTE. Flytten gjordes till synes för att upprĂ€tthĂ„lla nationell sĂ€kerhet mitt pĂ„ anklagelser om spionage och övervakning som Huaweis produkter i hemlighet var utrustade för att utföra i landet. Företaget, som Ă€r vĂ€rldens största tillverkare av telekommunikationsutrustning, har sedan dess förbjudits att verka i USA, och federala myndigheter har förbjudits att bedriva handel med dem.

Förbudet har kommit som en del av United States National Defense Authorization Act (2018), som undertecknades av USA: s president Donald Trump redan i augusti 2018. Specifikt verkstĂ€ller avsnitt 889 i lagen förbudet och begrĂ€nsar de offentliga utgifterna för tillverkad utrustning av Huawei och ZTE. Vidare har den amerikanska regeringen, förutom att begrĂ€nsa den officiella anvĂ€ndningen av Huaweis teknik och helt ta bort all utrustning som tillverkats av dem, uttryckt oro över integritet, dataövervakning och nationell sĂ€kerhet för sina medborgare, vilket Huawei nu hĂ€vdar Ă€r “okonstitutionell” och konkurrenshĂ€mmande i relationer till telekommunikationsindustrin.

Huawei Mate X pÄ bilder - 91mobiler 22

Huaweis rĂ€ttegĂ„ng anger att förbudets karaktĂ€r, dĂ€r företaget Ă€nnu inte har fĂ„tt komma med ett svar, strider mot den amerikanska konstitutionen. Att utpeka en individ eller grupp pĂ„ grund av misstĂ€nkt anti-nationell aktivitet utan att pröva eller utfrĂ„gas har ansetts som ett brott mot den berörda enhetens rĂ€tt att försvara sig, och Huawei strĂ€var nu efter att upprĂ€tthĂ„lla detsamma. Vice ordförande Ping har vidare sagt att den amerikanska kongressen har “upprepade gĂ„nger misslyckats med att producera nĂ„gra bevis som stöder dess begrĂ€nsningar av Huawei-produkter,”Innan ytterligare tillĂ€gg,“ we Ă€r tvungna att vidta denna rĂ€ttsliga Ă„tgĂ€rd som en riktig och sista utvĂ€g.“

Huawei har varit en av de största leverantörerna av tekniken som tillhandahÄller infrastruktur för ultrasnabba 5G-mobilnÀt, som i sig kommer att spridas över hela vÀrlden under de kommande Ären. Donald Trump-regeringen har hÀvdat att den kinesiska regeringen kan anvÀnda Huaweis globala skicklighet inom teknik för att utföra spionager utan att verkligen publicera konkreta bevis för detsamma. Med detta sagt Àr mÄnga andra lÀnder försiktiga med samma skÀl som Huawei stÄr inför en sÄdan situation i USA. Exempelvis Àr Huawei och dess utrustning redan förbjudna i Australien, medan Tyskland och Storbritannien för nÀrvarande beslutar om de begrÀnsningar som ska införas.

Huawei-Mate-20-Pro-recension-91mobiles-16_thumb.jpg

Huawei har dock hÀvdat att de Àr ett folkdrivet företag, varför anklagelserna och begrÀnsningen Àr olagliga, om inte annat bevisats. InlÀmningen av rÀttegÄngen har sÀkert eskalerat avstÄndet till en ny nivÄ, Àven om det Àr osannolikt att Huawei kommer att hitta mark för att kliva tillbaka till USA, anses vara en av vÀrldens största elektronikmarknader. Den amerikanska regeringen har Ànnu inte svarat pÄ Huaweis rÀttegÄng vid tidpunkten för inlÀmnandet av berÀttelsen, Àven om ytterligare eskalering av hÀndelser sannolikt kommer att ske.