Huawei Watch GT första intryck: en snygg smartklocka som lovar att hÄlla lÀnge

Huawei Watch GT första intryck: en snygg smartklocka som lovar att hÄlla lÀnge

“Klockan GT finns i klassiska och sportutgĂ„vor och lovar tvĂ„ veckors batteritid”

GT Àr en term som vanligtvis anvÀnds av bilmÀrken för att visa upp en blandning av kraftfull prestanda och lÄngvarig uthÄllighet. StÄende för Grand Tourer, vi har sett termen som representerar toppen av bilar. Men Huawei anser att dess erbjudanden förtjÀnar GT-taggen ocksÄ. Och nej, jag pratar inte om en smartphone utan om en smartwatch. Helt enkelt kallat Huawei Watch GT, den bÀrbara har precis landat i Indien och kommer att sÀljas frÄn 19 mars. Medan vi Àr ganska glada att granska tillbehöret, hÀr Àr en snabb genomgÄng av vad enheten erbjuder baserar vÄr praktiska erfarenhet.

Huawei Watch GT första intryck - 91mobiler 03

Det första du kommer att mĂ€rka om Huawei Watch GT Ă€r hur det ser ut som traditionella analoga klockor – vilket omedelbart gör det idealiskt för dem som gillar att sporta vanliga armbandsur. Det Ă€r inte det, sĂ„ snart du hĂ„ller smartwatchen verkar den vĂ€ldigt lĂ€tt (vĂ€ger 46 g utan remmen) och tunn (10,6 mm), vilket innebĂ€r att den inte kommer att vĂ€ga ner dina handleder. Intressant har varumĂ€rket uppnĂ„tt det Ă€ven med anvĂ€ndning av rostfritt stĂ„l som ger en robust konstruktion. Med en traditionell lĂ„sdesign var det ganska enkelt att bĂ€ra och ta bort Watch GT. NĂ€r det gĂ€ller designelementen har den dubbla kronor, varav en av dem lĂ„ter dig gĂ„ till föregĂ„ende skĂ€rm eller startskĂ€rm, medan den andra Ă€r dedikerad till att möjliggöra olika trĂ€ningslĂ€gen.

Huawei Watch GT första intryck - 91mobiler 09

Du kommer att interagera med Huawei Watch GT med en 1,39-tums cirkulÀr skÀrm med en upplösning pÄ 454 x 454 pixlar. Med en pixeldensitet pÄ 326ppi erbjuder panelen skarpa bilder och fÀrger Äterges ocksÄ ganska bra. Jag lyckades ta enheten utomhus, och ljusstyrkan tycktes ocksÄ vara tillrÀcklig. PekskÀrmen Àr ocksÄ ganska smidig och svarar pÄ olika ÄtgÀrder exakt.

Huawei Watch GT första intryck - 91mobiler 10

Huawei lyfter fram den lÄngvariga batteritiden för Watch GT genom att hÀvda att den bÀrbara enheten kan hÄlla i upp till tvÄ veckor pÄ en enda laddning med pulsmÀtning pÄslagen. Om den Àr inaktiverad kan enheten leverera en hÀpnadsvÀckande sÀkerhetskopia pÄ upp till 30 dagar, samtidigt som den erbjuder smarta funktioner som att ta emot samtal och meddelanden. Nu Àr det ett stort krav och om det Àr sant, kan det sÀkert skÀmma andra smartwatches som krÀver juicing upp varannan dag. VarumÀrket sÀger ocksÄ att detta Àr möjligt pÄ grund av dual-chip-arkitekturen i enheten, som hanterar de vanliga uppgifterna och spÄrningsfunktionerna separat. TyvÀrr har företaget inte avslöjat den exakta kretsuppsÀttningen som driver klockan. Tillbehöret levereras med 16 MB RAM och 128 MB minne ombord.

Ytterligare en anledning till den stora batteritiden kan vara Huaweis anpassade operativsystem istÀllet för Android Wear. Christened Lite OS, grÀnssnittet ser lÀtt att förstÄ och navigera och jag kunde fÄ tag pÄ det pÄ nÀstan ingen tid. Det Àr ocksÄ extremt lyhört, men ibland finns det en liten fördröjning mellan att klicka pÄ ÄtgÀrd och dess initiering pÄ Watch GT.

Huawei Watch GT designgalleri

NÀr det gÀller spÄrningsfunktionerna Àr Huawei Watch GT fulladdad och erbjuder alternativ för löpning inomhus och utomhus till cykling, och simning inomhus eller pool till anpassade övningar. Företaget hÀvdar ocksÄ att enheten mÀter hjÀrtfrekvensen mer exakt, kallad TruSeen 2.0. Smartwatchen levereras med inbyggd GPS för att sÀkerstÀlla att din körning spÄras pÄ ett bÀttre sÀtt. Det finns ocksÄ vetenskaplig coachning som guidar en i realtid för att förbÀttra deras löpning. TruSleep 2.0 Ä andra sidan pÄstÄr sig kunna identifiera sömnrelaterade problem och erbjuder mer Àn 200 förslag för att se till att du sover bÀttre.

Huawei Watch GT första intryck - 91mobiler 15

Finns med tvĂ„ remmar av silikongummi eller italienskt lĂ€der – monikered Sport respektive Classic Edition – Huawei Watch GT har prissatts ganska konkurrenskraftigt till Rs 15,990 och Rs 16,990. Till det hĂ€r priset kommer enheten att konkurrera mot sĂ„dana som Honor Watch Magic och Fitbit Versa (recension). Vad som dock gör affĂ€ren Ă€nnu sötare nĂ€r det gĂ€ller Watch GT Ă€r det faktum att varumĂ€rket erbjuder Huawei Bluetooth-öronsnĂ€ckor till ett vĂ€rde av 2990 Rs helt gratis.