Huawei Wireless Charger-granskning: den snabbaste i branschen, men med en försiktighet

Huawei-förbud upphÀvt med flera begrÀnsningar: NEC-ordförande

“Huawei Wireless Charger levereras med stöd för upp till 15 W snabb trĂ„dlös laddningsstöd”

Smarttelefonindustrin genomgÄr för nÀrvarande en övergÄngsfas, dÀr varumÀrken brinner för att erbjuda snygga och hÄlfria telefoner. Om du vill veta vad jag pratar om, ta en titt pÄ MEIZU Zero och Vivo Apex 2019. VÀgen framÄt verkar vara att bli av med hamnar. Vi vet redan att 3,5 mm ljuduttag andas sist och nu verkar det som att varumÀrkena kommer att göra sig av med laddningsportar ocksÄ. Precis som vi snabbt har anpassat oss till trÄdlösa hörlurar verkar trÄdlösa laddare ocksÄ vara vÀgen framÄt. Huawei lanserade nyligen sin 15W trÄdlösa laddare tillsammans med Mate 20 Pro (recension) i Indien. Den nya trÄdlösa laddaren frÄn varumÀrket syftar till att överbrygga klyftan mellan trÄdbunden och trÄdlös laddning med 15W snabb laddningsstöd. SÄ hur gÄr det? Stanna hos mig för att ta reda pÄ det i den hÀr recensionen.

Lowdown

Innan vi fördjupar oss i det goda, det dÄliga och det fula med Huawei Wireless Charger, lÄt oss ta bort specifikationsbladet. Huawei 15W trÄdlös laddare Àr en puckformad laddare, som stÄr 14 mm över ytan och Àr 54 mm i diameter. Laddarens botten har en gummerad ring som förhindrar att den glider pÄ ytan. PÄ toppen har Huawei Wireless Charger ett mjukt kiselskikt som ocksÄ har tillrÀckligt med friktion för att hÄlla smarttelefonen pÄ plats.

Huawei hÀvdar att den trÄdlösa laddaren kan producera upp till 15W, vilket gör den till den snabbaste trÄdlösa laddaren i branschen just nu. Det finns dock en varning som kommer att diskuteras vidare i granskningen. Bortsett frÄn detta Àr laddaren ganska rakt fram, du ansluter den till en vÀggladdare (ingÄr ej) och kopplar in den. Efter det behöver du bara placera en kompatibel smartphone pÄ den.

De goda

Huawei Wireless Charger Review 91mobiles 05

Om jag mÄste lista alla bra saker om Huawei 15W Wireless Charger, kommer estetiken att vara en av de första sakerna som nÀmns. Huawei Wireless-laddaren Àr en av de mest kompakta trÄdlösa laddarna i branschen och Àr knappt synlig nÀr Huawei Mate 20 Pro placeras pÄ den. Dessutom ser tillbehöret premium ut tack vare kiselytan, vilket ocksÄ förhindrar att din smartphone repas. En annan fördel med att vÀlja silikonmaterialet Àr att medan den vita ytan pÄ laddaren blir smutsig Àr den ganska lÀtt att stÀda upp. Detta Àr en vÀlsignelse eftersom laddaren drar till sig flÀckar och ludd med minsta tryck. Det rekommenderas dock att anvÀnda en fuktig trasa för att rengöra den eftersom den inte har en IP-klassning.

Huawei har ocksÄ laddat laddaren med massor av funktioner som sÀkerhetsÄtgÀrder, upptÀckt av frÀmmande föremÄl, universell kompatibilitet med tillstÄnd av Qi-standarden (10W, 7,5W och 5W) och USB Type-C-grÀnssnitt. Vidare, om du anvÀnder din smartphone med ett fodral, har du inget att oroa dig för. Huawei hÀvdar att laddaren kan laddas genom icke-metalliska fodral som Àr tunnare Àn 5 mm. Jag prövade pÄstÄendet och medan laddaren kunde göra sitt jobb var laddningshastigheterna betydligt lÄngsammare.

Huawei Wireless Charger Review 91mobile 04

LÄt oss skilja vete frÄn agnar. Huaweis ansprÄk pÄ berömmelse Àr 15 W-utgÄngen, vilket gör den till den snabbaste trÄdlösa laddaren i branschen. Jag lade laddaren genom sina steg för att hÀvda om pÄstÄendena innehÄller vatten. Under min recension anvÀnde jag tillbehöret med 40W-adaptern som medföljde Mate 20 Pro, eftersom laddaren fungerar bÀst med den. I mina tester rörde Mate 20 Pro bara 24 procent pÄ 30 minuter, vilket Àr nÄgot mindre Àn de sÀkra 31 procenten under den tiden. Emellertid tog 4 200 mAh-batteriet pÄ flaggskeppsenheten cirka 2 timmar och 40 minuter att ladda helt, vilket Àr ganska imponerande. För att sÀtta saker i perspektiv genomförde jag ocksÄ samma test pÄ en Apple iPhone 8 (recension), som har ett 1821 mAh batteri och har 7,5 W trÄdlös laddningsstandard. IPhone 8 tog nÀstan 3 timmar att ladda trÄdlöst frÄn noll till 100 procent.

Det dÄliga

Huawei Wireless Charger Review 91mobile 02

En av de största nackdelarna som irriterade mig personligen sÄ snart jag avboxade Huawei Wireless Charger saknade en grundlÀggande komponent. Jag tillbringade bra 10 minuter pÄ att leta efter vÀggadaptern i lÄdan och den dekonstruerade förpackningen pÄ laddaren Àr vittne om handling. Av nÄgon anledning har Huawei ansett det lÀmpligt att utesluta den viktigaste komponenten frÄn förpackningen, vilket Àr konstigt med tanke pÄ att den ingÄr i paketets offshores. Huawei har inte nÀmnt nÄgon specifik adapter för detta, men nÄgon bra QC 3.0-certifierad snabbladdningsadapter bör fungera. Men det upphÀver fortfarande inte det faktum att du mÄste spendera extra för en baskomponent utöver priset pÄ laddaren, som Àr prissatt till 3 999 Rs.

Den andra uttaget jag hade med den trÄdlösa laddaren Àr positionen för LED-indikatorn. Indikatorn Àr placerad pÄ undersidan av lÀppen pÄ framsidan och Àr svÄr att upptÀcka. Huawei hÀvdar att LED-indikatorn blinkar nÀr det finns ett anslutningsfel som hÀnde mig en gÄng. Jag kom tillbaka efter tvÄ timmar för att hitta telefonens batteri tömt ytterligare, eftersom telefonen placerades i en lutande vinkel och jag inte kunde se den blinkande lysdioden.

Och det fula

Huawei Wireless Charger Review 91mobile 01

Laddaren fungerar bÀst med Huaweis egen Mate 20 Pro just nu. Den första och frÀmsta anledningen bakom detta Àr att den fungerar optimalt med 40W vÀggladdare som levereras med flaggskeppstelefonen. Dessutom anvÀnder laddaren den egenutvecklade Huawei Wireless Quick Charging Technology. Och frÄn och med nu och i nÄgra mÄnader framöver Àr Mate 20 Pro den enhet som kan fÄ ut det bÀsta av den trÄdlösa premiumladdaren.

Även om varumĂ€rket har lyckats minska klyftan mellan trĂ„dbunden och trĂ„dlös laddning har den fortfarande inte överbryggat den helt. Den trĂ„dlösa laddaren tog fortfarande nĂ€ra 2,5 timmar att ladda telefonen helt, medan den medföljande kabelbundna laddaren gjorde det pĂ„ under en timme. SĂ„ det Ă€r dĂ€r ocksĂ„.

SÄ ska du köpa Huawei Wireless Charger?

Om du redan bÀr en Huawei Mate 20 Pro bör du naturligtvis göra det, eftersom du redan har den önskade 40W-adaptern och tekniken för att anvÀnda laddaren till sitt bÀsta. Men om du gungar nÄgon annan telefon som stöder trÄdlös laddning, Àr det uppriktigt sagt inte det bÀsta valet. Det Àr som att köpa en Lamborghini i Indien, som har hÀstkrafterna och stilen men knappt kan köras pÄ de landsvÀgsvÀgar i vÄrt land. För alla andra Qi-kompatibla smartphones kommer du att ha det bÀttre med billigare alternativ som Belkins Boost Up, Noise Slim QI Fast Wireless Charger och Noise QI Wireless Charging Stand (allt i intervallet Rs 2000).