Huaweis 7nm Kirin 985 SoC tippade för att erbjuda 10-20 procent prestandaförbÀttring, lansering under tredje kvartalet

Huaweis 7nm Kirin 985 SoC tippade för att erbjuda 10-20 procent prestandaförbÀttring, lansering under tredje kvartalet

“Huaweis HiSilicon Kirin 985 7nm-chipset sĂ€gs byggas pĂ„ 7nm FinFet-noden och debuterar pĂ„ Mate 30-serien”

Huaweis nuvarande flaggskepp mobila chipset – Kirin 980 tillkĂ€nnagavs i augusti 2018 och anvĂ€ndes först pĂ„ Mate 20-serien. Nu, enligt en anvĂ€ndare pĂ„ Weibo, med hĂ€nvisning till försörjningskedjan som kĂ€lla, planerar det kinesiska varumĂ€rket att introducera Kirin 985 SoC under tredje kvartalet 2019. Chipsetet sĂ€gs debutera pĂ„ den kommande Mate 30-serien, som sannolikt kommer att debutera under Ă„rets sista kvartal. Även om det bekrĂ€ftades att den byggdes pĂ„ den nya 7nm FinFet-noden, finns det för nĂ€rvarande ingĂ„ende detaljer om chipset inte tillgĂ€ngligt.

HiSilicon-Kirin_thumb.jpg

Tidigare lÀckor tyder pÄ att chipset skulle byggas med den EUV-baserade (Extreme Ultraviolet Lithography) 7nm-processen, som liknar Apples A13-chip för att driva Ärets iPhones. Till skillnad frÄn Kirin 985-chipset som kommer att byggas pÄ TSMCs 7nm N7-processor kommer A13 enligt uppgift att anvÀnda förbÀttrad N7 Pro-process. Kirin 985 förvÀntas erbjuda 10-20 procent prestandaförbÀttring jÀmfört med förra Ärets Kirin 980 SoC. För att komma ihÄg var Kirin 980 den första chipset som rockade Cortex-A76-kÀrnor och Mali G76 GPU. Octa-core SoC kommer med tre kluster och anvÀnder Flex-schemalÀggningstekniken, som tilldelar rÀtt kÀrnor för motsvarande uppgifter för att leverera effektiv prestanda.

Separat, pÄ Huawei Global Analyst Conference, har företaget nÀmnt att Huawei Mate X kommer att slÀppas nÄgon gÄng under juli 2019. Det avslöjade ocksÄ att det arbetar pÄ en ny 5G-smartphone och samma skulle lanseras senare i Är runt oktober. NÀr det slÀpps blir detta den tredje 5G-aktiverade enheten frÄn varumÀrket efter Huawei Mate X och Huawei Mate 20 X. Det har spekulerats i att Huawei kan lansera en 5G-aktiverad smartphone i sin kommande Mate 30-serie eller Nova-serie. I en fÀrdplan har Huawei ocksÄ avslöjat att den första Huawei trÄdlösa CPE kommer att lanseras i juni i Är följt av mobil Wi-Fi-router runt september.

[Previous Story]Sony levererade rekordlĂ„ga 6,5 ​​miljoner smartphones under 2018

[Next Story]Moto E6-specifikationer lÀcker ut, kan lanseras snart i USA