Huaweis Android-ersÀttare Hongmeng OS lanseras i oktober: TFI Securities analytiker

Huaweis Android-ersÀttare Hongmeng OS lanseras i oktober: TFI Securities analytiker

“Analytiker Guo Minghao tror att operativsystemet inte kommer att kunna tillgodose de ekologiska behoven hos avancerade anvĂ€ndare sĂ„ att det kommer att fokusera pĂ„ low-end marknaden”

Huawei, som har en andning frÄn den amerikanska sortlistan till den 19 augusti, Àr kÀnd för att arbeta med sin egen mobilprogramvara som heter Hongmeng OS. Programvaran förvÀntas fungera som ersÀttning för Android, som Àr tillverkad av Google. Tidigare rapporter har avslöjat att operativsystemet kommer att debutera tillsammans med Huaweis nÀsta generation Mate-serie smartphone senare i Är; emellertid tror TFI Securities-analytiker Guo Minghao nÄgot annat.

Huawei-P30-Pro-recension-91mobiles-09_thumb.jpg

Minghao hĂ€vdar att Hongmeng OS kan leverera med budget och prisvĂ€rda smartphones i oktober om USA: s förbud genomförs efter den 19 augusti. A MyDrivers rapport med hĂ€nvisning till analytikern, “Operativsystemet kommer inte att kunna tillgodose de ekologiska behoven hos avancerade anvĂ€ndare, dĂ€rför kommer det att fokuseras pĂ„ low-end-marknaden.” DĂ€rför kan företaget testa programvaran pĂ„ sin budget eller smarta smarttelefoner först innan den rullar ut till flaggskeppet eller mellannivĂ„erbjudandena.

Bortsett frĂ„n detta förutspĂ„dde analytikern ocksĂ„ Huaweis smartphonetransport 2019. Mobiltelefonleverantörerna, som gradvis Ă„terupptar verksamheten under förutsĂ€ttning att de inte bryter mot det amerikanska exportförbudet med Huawei, kommer sannolikt att gynna sĂ€ljaren. Enligt Minghao, om det amerikanska exportdirektivet till Huawei förblir oförĂ€ndrat, berĂ€knas det leverera 210–220 miljoner enheter, vilket Ă€r högre Ă€n marknadskonsensuset pĂ„ 180-210 miljoner. Och om den amerikanska kontrollen till Huawei Ă€ndras och dess smartphones börjar levereras med Hengmong OS, berĂ€knas leveranserna vara Ă€nnu högre och nĂ„ upp till 225 miljoner enheter.

I maj sa Huaweis chef för konsumentverksamhet, Richard Yu, att varumÀrket planerar att slÀppa sitt eget operativsystem i Kina i slutet av 2019 och globalt i början av 2020. Programvaran sÀgs dock stödja alla Android-appar, utom de som har varit har sitt ursprung i USA. Företagets befintliga appbutik, namngiven App Gallery, kommer att anvÀndas för att ladda ner appar pÄ det nya operativsystemet. Vi förvÀntar oss att ha mer uppdatering om detta under de kommande mÄnaderna, sÄ hÄll ögonen öppna.