Huaweis Android-förbud försenades i 90 dagar

Huaweis Android-förbud försenades i 90 dagar

“Huawei kommer att fortsĂ€tta att tillhandahĂ„lla programuppdateringar till sina befintliga smartphones i tre mĂ„nader”

Just igÄr, efter en order frÄn USA: s president Trump, Äterkallade Google Huaweis Android-licens. Men nu har det amerikanska handelsdepartementet tillfÀlligt upphÀvt förbudet till viss del mot den kinesiska telefontillverkaren i 90 dagar. Detta innebÀr att Huawei kommer att kunna fortsÀtta att tillhandahÄlla Android-programvaruuppdateringar för sina smartphones de nÀrmaste tre mÄnaderna.

Huawei P30 Pro recension - 91 mobiler 20

Enligt a Reuters rapport kommer USA: s handelsdepartement att tillÄta Huawei att tillfÀlligt köpa varor tillverkade i USA. Detta gör det möjligt för företaget att behÄlla sin befintliga telekomutrustning och tillhandahÄlla nya Android-programvaruuppdateringar för sina smartphones. Den tillfÀlliga licensen lÄter telefontillverkaren certifiera nya Android-uppdateringar för sina enheter, förutom att utveckla Android Q-uppdateringen för sina nuvarande smartphones. Det Àr dock vÀrt att notera att om tre mÄnader bara kan rÀcka för varumÀrket att bygga och ta emot Android Q-uppdateringscertifieringar frÄn Google, men det finns fortfarande ett stort frÄgetecken för denna möjlighet.

Rapporten sÀger att Huawei tillÄts för nÀrvarande köpa amerikansktillverkade komponenter för att underhÄlla befintliga nÀtverk och tillhandahÄlla mjukvaruuppdateringar till befintliga modeller men inte för att göra nya produkter. Detta innebÀr att företaget Àr förbjudet att lansera nÄgon ny telefon som inte redan Àr certifierad av Google för att anvÀnda dennes tjÀnster. Det Àr dock vÀrt att nÀmna att Huaweis kommande Honor 20 och Honor 20 Pro redan har gÄtt igenom certifieringsprocessen, sÄ de Àr sÀkra frÄn förbudet. VarumÀrkets första hopfÀllbara telefon, Huawei Mate X, som presenterades vid MWC 2019, förvÀntas ocksÄ vara i samma situation.

Speciellt Ă€r den tillfĂ€lliga licensen ocksĂ„ avsedd att tillhandahĂ„lla teleoperatörer som förlitar sig pĂ„ Huaweis nĂ€tverksutrustning för att hitta alternativ. “Kort sagt, den hĂ€r licensen gör det möjligt att fortsĂ€tta verksamheten för befintliga Huawei-mobilanvĂ€ndare och landsbygdens bredbandsnĂ€t”, sade handelsminister Wilbur Ross i ett uttalande.

Det amerikanska handelsdepartementets tillfÀlliga licens till Huawei börjar idag och upphör att gÀlla den 19 augusti. De tre mÄnaderna borde ge Huawei tillrÀckligt med tid för att föra sitt Àrende över varför varumÀrket inte ska svartlistas för export frÄn USA.