Huaweis eget Hongmeng OS enligt uppgift 60 procent snabbare Àn Android

Huaweis eget Hongmeng OS enligt uppgift 60 procent snabbare Àn Android

“Huaweis Hongmeng OS har redan rullats ut till en miljon enheter i sin hemma, Kina”

Vid denna tidpunkt Àr det ute i det fria att Huawei förbereder Android-alternativ som kan börja rulla ut efter att de tre mÄnaderna Àr slut i augusti. Enligt mediarapporter testar det kinesiska varumÀrket sitt Hongmeng OS med internetjÀttar som Tencent och inhemska smartphoneleverantörer inklusive OPPO och Vivo innan det rullas ut, vilket kan hÀnda redan i oktober. Det ersatta operativsystemet sÀgs vara 60 procent snabbare Àn Googles Android. Med hÀnvisning till kinesiska medierapporter, Global Times rapporterar att mÄnga varumÀrken aktivt arbetar med Huawei för att driva Hongmeng OS för att ta pÄ sig Android och iOS. Detta skulle gynna Huawei pÄ lÄng sikt eftersom det skulle minska sitt beroende av USA-baserade företag.

huawei-logo1

Separat sade Andrew Williamson, vice president för Huawei Technologies public relations och kommunikation, i en intervju att varumĂ€rket skulle vara varumĂ€rket ‘Hongmeng’ och operativsystemet har redan rullats ut till en miljon enheter i sin hemmark, Kina. ”Huawei hĂ„ller pĂ„ att lansera en ersĂ€ttare. Det Ă€r inte nĂ„got som Huawei vill ha. Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över att vara en del av Android-familjen, men Hongmeng testas, mestadels i Kina. Jag tror att det redan rullas ut över en miljon enheter.“

Williamson sa att han förvÀntar sig en platt omsÀttningstillvÀxt under 2019 pÄ cirka 20 procent jÀmfört med de nÀstan lika 19,5 procenten 2018. Han noterade att Hongmeng OS skulle vara redo att rulla ut de nÀrmaste mÄnaderna om handelskriget inte eskalerar. Enligt uppgifter frÄn ett FN-organ hade Huawei redan anvÀnt varumÀrke för Hongmeng i minst nio lÀnder och Europa.

Slutligen nĂ€mnde Williamson ocksĂ„, ”Vi ber inte specifikt nĂ„gon att lobbya för oss. De gör det av sin egen önskan eftersom Huawei för mĂ„nga av dem Ă€r en av deras stora kunder. ”

KĂ€lla 1, 2