Huaweis ersÀttning för Android heter enligt uppgift HongMeng OS

Huaweis ersÀttning för Android heter enligt uppgift HongMeng OS

“Medan Huawei kunde sponsra utvecklare för att ta med appar för HongMeng OS, kan det ta Ă„r innan dess appbutik nĂ„r Google Play Store nu”

Efter order frĂ„n den amerikanska presidenten Donald Trump avbröts Google de flesta av sina partnerskap med Huawei. Detta tillkĂ€nnagivande kommer att pĂ„verka tillgĂ€ngligheten av Android-programvara till leverantörens kommande smartphones. Det amerikanska handelsdepartementet har dock tillfĂ€lligt upphĂ€vt förbudet mot den kinesiska telefontillverkaren i 90 dagar. Huawei förvĂ€ntade sig flytten och har förberett sitt operativsystem för sina enheter. Nu, enligt Global Times, med hĂ€nvisning till rapporter frĂ„n kinesiska medier, “HongMeng” kan vara namnet pĂ„ Huaweis mobila operativsystem som skulle ersĂ€tta Android.

Huaweis egenutvecklade operativsystem för smarttelefoner, som enligt uppgift heter “HongMeng OS”, testas ut och kommer successivt att ersĂ€tta Android-systemet, enligt tre kinesiska mediarapporter. pic.twitter.com/GacM5xQMYJ

– Global Times (@globaltimesnews) 20 maj 2019

Men inga andra detaljer kring operativsystemet avslöjas och det Ă„terstĂ„r ocksĂ„ att se om Huawei skulle ersĂ€tta Android med sitt hemodlade operativsystem pĂ„ sina nuvarande telefoner, för att driva uppdateringar. I en intervju redan i mars talade Richard Yu om sitt eget operativsystem, ”Vi har förberett vĂ„rt operativsystem. Om det skulle hĂ€nda att vi inte lĂ€ngre kan anvĂ€nda dessa system, Ă€r vi beredda. Det Ă€r vĂ„r plan B, men naturligtvis föredrar vi att arbeta med Google och Microsoft ekosystem.”Detta tyder pĂ„ att Huawei sĂ„g flytten komma.

Även om Huawei lanserar sitt operativsystem för att ersĂ€tta Android finns det utmaningar som appstöd och att övertyga masspubliken, sĂ€rskilt pĂ„ marknader som Indien. Även om det kan sponsra utvecklare att ta med appar för den hĂ€r plattformen, skulle det fortfarande ta Ă„r innan den nĂ„r dit Google Play app store, med 2,6 miljoner appar, Ă€r nu. Huawei har cirka tre mĂ„nader innan Google helt lĂ„ser ut stödet, sĂ„ det mĂ„ste agera snabbt och polera operativsystemet för en stabil release.

Separat Àr Honor redo att lansera sina Honor 20 och Honor 20 Pro-telefoner senare idag. Eftersom Google kanske redan har certifierat bÄda telefonerna skulle de köras pÄ Android 9.0 med EMUI 9.0 ur lÄdan.