Huaweis ersÀttning för Android OS kan lanseras i höst: rapport

Huaweis ersÀttning för Android OS kan lanseras i höst: rapport

“OS kommer sannolikt att kallas HongMeng OS och sĂ€gs komma med stor appkatalog och support för alla Android-appar”

Förra veckan drabbades Huawei av ett stort bakslag efter att den amerikanska regeringen satte den kinesiska jÀtten pÄ en svart handelslista. Snart efter fick företaget inte anvÀnda Android som kommer med Googles tjÀnster. Och medan begrÀnsningen tillfÀlligt har upphÀvts av det amerikanska handelsdepartementet i 90 dagar, har det kommit fram att telefonmakaren enligt uppgift har arbetat med sitt eget alternativ till Android sedan 2012. Huaweis Consumer Business Groups VD Richard Yu har nu avslöjat att OS kan vara klart sÄ snart som i höst, vilket indikerar att nÀsta generations Mate-serie-telefon kan komma förinstallerad med sin programvara istÀllet för Android 10 Q.

Huawei-P30-Pro-recension-91mobiles-10.jpg

Enligt Kinas nationella tidning Global Times kallas det nya operativsystemet frĂ„n Huawei som ‘HongMeng OS’ istĂ€llet för KirinOS som tidigare spekulerades. Rapporten tillade vidare att sĂ€ljaren testar operativsystemet i vissa delar av Kina. Enligt den tidslinje som föreslĂ„s i rapporten kunde vi se den pĂ„stĂ„dda Mate 30 Pro starta upp HongMeng OS, men om företaget inte kan möta detta kan operativsystemet göra sin debut pĂ„ P40-serien.

Huaweis nya operativsystem kommer enligt uppgift att stödja alla Android-appar och det kommer att finnas en inbyggd appbutik – App Gallery – för att ladda ner appar. Företaget kan dock möta frĂ„gan om att inte ha tillgĂ„ng till amerikanska appar som Youtube, Twitter, Instagramoch WhatsApp. Dessutom rapporteras det att Huaweis alternativa operativsystem ocksĂ„ kommer att vara kompatibelt med andra prylar som surfplattor, bĂ€rbara datorer, bĂ€rbara datorer och TV-apparater.

Under tiden en rapport av Informationen hĂ€vdar att Huaweis hemodlade operativsystem, kĂ€nt som “Project Z” internt, “Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n klar. ” SĂ„ det Ă„terstĂ„r att se om och nĂ€r Huawei kan ersĂ€tta Android om detta förbud inte upphĂ€vs.