Huaweis framtid i Indien bestÀms av panelen för telekommunikation

Huaweis framtid i Indien bestÀms av panelen för telekommunikation

“Telekomindustrin i Indien mĂ„ste avgöra om Huawei tillĂ„ter att fortsĂ€tta sin verksamhet i Indien”

Förra mÄnaden förbjöd USA Huawei att sÀlja sina varor och tjÀnster i landet. Trump-administrationen bad ocksÄ andra lÀnder att förbjuda företaget och en hel del har följt ocksÄ. Som ett resultat har flera avbrutit affÀrer med den kinesiska tillverkaren, inklusive Google, Facebook, ARM och andra. Nu Àr det Indiens tur att besluta om Huawei fÄr fortsÀtta sin verksamhet pÄ subkontinenten.

Huawei har gjort det ganska bra i Indien och har fÄtt en stor andel pÄ smarttelefonmarknaden i landet. Men med tanke pÄ att det har varit mÄnga frÄgor angÄende sÀkerhet och integritet nÀr det gÀller Huawei-enheter och nÀtverksutrustning har Department of Telecommunications (DoT) fÄtt ansvaret för att avgöra företagets framtid i Indien. Intressant nog meddelade DoT att det inte kan fatta beslut pÄ egen hand och dÀrmed har bildat en panel som kommer att undersöka Huaweis verksamhet underkontinenten.

Huawei-logotyp - presenterad

Denna panel kommer att diskutera alla konsekvenser av att stoppa handeln med Huawei och sedan rapportera resultaten till regeringen. Regeringen kommer sedan att vidta Ă„tgĂ€rder baserat pĂ„ resultaten. Under en intervju med PTI uppgav telekomsekreteraren Aruna Sundararajan: ”Vi förvĂ€ntar oss en rekommendation frĂ„n kommittĂ©n. NĂ€r kommittĂ©ns rekommendationer kommer kommer dessa att överlĂ€mnas till regeringen för att ta ett samtal. Det kommer inte bara att vara DoT: s beslut. Det blir ett större strategiskt beslut som har handelsimplikationer som har geopolitiska konsekvenser. ”

Enligt Huawei arbetar den amerikanska regeringen aktivt för att blockera sin verksamhet med andra nationer runt om i vÀrlden. Huawei meddelade nyligen att de förvÀntar sig att förlora cirka 30 miljarder dollar i affÀrer i Är. Handelskriget har ocksÄ pÄverkat sin smarttelefonförsÀljning och gör allt för att komma tillbaka pÄ fötterna. Det startade till och med en speciell garanti för vissa Huawei-telefoner, dÀr företaget skulle Äterbetala hela pengarna om appar frÄn Facebook och Google slutade fungera senare.