Huaweis hemlagade operativsystem för smartphones och bÀrbara datorer kan vara redo i slutet av Äret

Huaweis hemlagade operativsystem för smartphones och bÀrbara datorer kan vara redo i slutet av Äret

“Huawei-chef Richard Yu har avslöjat att en internationell version av sitt interna operativsystem kommer att finnas tillgĂ€ngligt nĂ€sta Ă„r”

Huawei har seglat pÄ oroliga vatten Ànda sedan Trump-administrationen satte varumÀrket pÄ en svart handelslista förra veckan. PÄ grund av ordern Àr amerikanska företag förbjudna att tillhandahÄlla amerikansk teknik till den kinesiska teknikjÀtten. Efter förbudet Äterkallade tekniska titaner som Google och Microsoft Huaweis licens att anvÀnda sina operativsystem inklusive Android respektive Windows. Huawei har dock en reservplan för att hantera krisen.

Huawei-P30-Pro-recension-91mobiles-25_thumb.jpg

Flera rapporter tidigare har antytt att Huawei arbetar med sitt eget operativsystem som heter HongMeng. Men det fanns ingen information nÀr varumÀrket kommer att ha operativsystemet klart. I en intervju med CNBC har dock Huaweis chef för konsumentavdelningen Richard Yu avslöjat att företaget kommer att ha sitt hemlagade operativsystem redo för allmÀnheten redan i höstas i Är. VerkstÀllande direktören sa att det interna operativsystemet för bÄde smartphones och bÀrbara datorer kommer att finnas tillgÀngligt i Kina i slutet av detta Är och internationella marknader före första eller andra kvartalet 2020.

Relaterad lÀsning: Huaweis Android-förbud försenades i 90 dagar

Yu nĂ€mnde att Huawei bara kommer att lansera sitt eget operativsystem om det Ă€r helt förbjudet att anvĂ€nda programvaran frĂ„n Google och Microsoft. ”Idag, Huawei, Ă€r vi fortfarande engagerade i Microsoft Windows och Google Android. Men om vi inte kan anvĂ€nda det kommer Huawei att förbereda planen B för att anvĂ€nda vĂ„rt eget operativsystem, ” Sa Yu i intervjun.

”Vi vill inte göra detta men vi kommer att tvingas göra det pĂ„ grund av den amerikanska regeringen. Jag tror att USA, den hĂ€r typen av saker, inte bara kommer att vara dĂ„liga nyheter för oss utan ocksĂ„ dĂ„liga nyheter för de amerikanska företagen eftersom vi stöder ” Amerikanska företag, berĂ€ttade Yu CNBC. “Vi vill inte göra detta men vi har ingen annan lösning, inget annat val.”

Yu sa vidare att en version av varumĂ€rkets operativsystem för internationella marknader kommer att finnas antingen under första eller andra kvartalet nĂ€sta Ă„r. Även företagets egen app store, kĂ€nd som App Gallery, skulle vara tillgĂ€ngligt pĂ„ dess operativsystem.