Hur Activision Blizzard gjorde $ 2 miljarder rabatter pÄ sina spelfranchises

Hur Activision Blizzard gjorde $ 2 miljarder rabatter pÄ sina spelfranchises

Activision Blizzard, Inc. tillkÀnnagav massiva intÀkter för fjÀrde kvartalet: En rekordhög försÀljning pÄ 2,01 miljarder dollar. Det Àr en ökning med 49 procent frÄn samma kvartal föregÄende Är. Förlagets speltreffar inkluderar namn som Call of Duty, Overwatch och Hearthstone.

Aktien Àr 9,5 procent högre efter resultatnyheten. FrÄn Reuters:

”Företagets nettoresultat ökade till 254 miljoner dollar, eller 33 cent per aktie, frĂ„n 159 miljoner dollar eller 21 cent per aktie.

”Lanseringen av Blizzards Overwatch skapade en stor ny franchise, medan King’s mobilannonseringstest Ă€r mycket lovande som grund för meningsfulla nya intĂ€ktsströmmar,” sade Activisions vd Bobby Kotick i ett uttalande.

För att utnyttja nya intĂ€ktsströmmar har Activision startat en filmstudio, e-sport och konsumentavdelningar och köpt “Candy Crush” -tillverkaren King Digital för 5,9 miljarder dollar, en affĂ€r som stĂ€ngdes för ett Ă„r sedan, för att expandera i mobilen. spelmarknad. ”

Overwatchs framgĂ„ng fick utan tvekan intĂ€ktsökningen, men utgivaren har ocksĂ„ behandlat en underpresterande debut i november för “Call Of Duty: Infinite Warfare.” SĂ„ varför gĂ„r Activision sĂ„ bra?

Hur de gjorde det

Vissa har pekat pÄ USA: s oundvikliga politiska klimat som en anledning till den spinnande populariteten hos spelfranchisen vid Activision. En kommentar frÄn investeraren Paul Kedrosky:

“Det Ă€r en bra insats att allt som tillĂ„ter mĂ€nniskor att fly eller kokong kommer att göra det bra de nĂ€rmaste Ă„ren.”

Även om detta mycket vĂ€l kan vara en faktor, svarar det inte pĂ„ den större frĂ„gan om Activisions framgĂ„ng, varför det Ă€r de som ger den bĂ€sta escapism. Svaret ligger i deras cirkulĂ€ra strategi för att bygga upp deras samling av kraftfulla franchisetagare, som stĂ€ndigt cyklar genom fyra steg.

För det första fokuserar utgivaren pĂ„ högkvalitativt innehĂ„ll genom sin befintliga talang, teknik och system. DĂ€refter förbĂ€ttrar den kvaliteten deras publiks rĂ€ckvidd, mĂ€tt i engagemang. För det tredje driver den förbĂ€ttrade mĂ€tvĂ€rdet “premiumĂ„terkommande intĂ€kter i spelet”, vilket ökar spelarnas investeringar i franchisen. För det fjĂ€rde ökar den investeringen kassaflödet för hela företaget, vilket sedan Ă„terinvesteras för att göra franchisen Ă€nnu mer högkvalitativ – vilket var det första steget i processen. NĂ€r det slĂ„r ihop bygger varje franchise pĂ„ sig sjĂ€lv för att bli bĂ€ttre och bĂ€ttre.

Bild: Wikimedia