Hur Android sÄg ut innan iPhone sparade den

Ännu en studie visar att Android-sĂ€kerhet Ă€r totalt skit

Googles ursprungliga Android-prototyp tidigare dök upp pÄ eBay, med nÄgon som sÀljer en massa enheter.
Denna Android-prototyp föregÄr iPhone och ser ut som BlackBerry-enheter som sÄldes i butiker vid den tiden.
Google skrapade omedelbart designen och konstruerade om Android för att efterlikna iPhone snarare Àn BlackBerry, nÀr Apple presenterade den ursprungliga iPhone.
Besök BGRs hemsida för fler berÀttelser.


En av de största striderna inom tech Ă€r iPhone vs Android, dĂ€r varje sida har raving fans redo att försvara sin favorit smartphone över all kritik. Sanningen Ă€r att det inte spelar nĂ„gon roll vilken smartphone du fĂ„r idag. De Ă€r alla nĂ€stan desamma, med olika versioner av “all-screen” -design och erbjuder snabb Ă„tkomst till samma typ av appar, spel och underhĂ„llning. Och allt Ă€r möjligt tack vare den ökade konkurrensen mellan Apple och Google nĂ€r det gĂ€ller operativsystemet och mellan alla smarttelefonleverantörer nĂ€r det gĂ€ller förbĂ€ttringar av hĂ„rdvara och design. Men det kan inte förnekas att det Ă€r iPhone som startade smartphone-revolutionen för mer Ă€n ett decennium sedan och att Google var den första som insĂ„g vad som hĂ€nde och anpassade Android för att tĂ€vla mot iPhone lĂ„ngt innan andra rivaler gjorde det. Och följande bilder visar exakt hur Android-telefoner sĂ„g ut innan iPhone sparade dem.

VÀrldens första Android-telefon var HTC Dream, som lanserades pÄ T-Mobile som G1 i september 2008, men det var egentligen inte den design som Google tÀnkte pÄ för Android. Google ville att Android skulle vara ett alternativ till BlackBerry, som pÄ den tiden gjorde de enda smartphones som spelade roll.

Dessa enheter var större Àn vanliga telefoner, med en större icke-pekskÀrm och ett mycket större tangentbord, en slankad version av tangentbordet som du redan anvÀnde pÄ datorer. Och sÄg Googles första Android-prototyp ut.

Men Steve Jobs presenterade den ursprungliga iPhone i början av 2007, en enhet som innehöll en pekskÀrm och inget fysiskt tangentbord. SÄ snart det hÀnde insÄg Google att det var tvungen att dumpa BlackBerry-enhet och Android OS-version och svÀnga till en telefondesign som inkluderade en stor pekskÀrmsdisplay, som skulle fungera som det primÀra sÀttet att interagera med telefonen.

Du kanske har hört den hÀr historien tidigare, och du har kanske sett renderingen och de tidiga bilderna av Android. Men om du behöver mer övertygande visar bilderna ovan och nedan dig exakt hur den hÀr Android-enheten sÄg ut. Google tillverkade faktiskt denna prototyp. Men tack och lov kom det aldrig att lansera det.

NĂ„gon fick tag i den HTC-tillverkade Android “Sooner”, som var kodnamnet för handenheten, och listade den pĂ„ eBay för 200 dollar. LĂ„dan innehĂ„ller alla tillbehör, Ă€ven om det inte Ă€r troligt att telefonen fungerar. FörsĂ€ljningen har dock avslutats, men du fĂ„r fortfarande se hur Android skulle ha sett ut om det inte var för iPhone.