Hur Apple skulle kunna tvinga FBI att förklara San Bernardino iPhone-hack

Hur Apple skulle kunna tvinga FBI att förklara San Bernardino iPhone-hack

Apple slog FBI den hÀr veckan, eftersom det undvek en rÀttslig kamp mot brottsbekÀmpande organ för att skapa en bakdörr till San Bernardino iPhone. Kriget mot kryptering Àr inte över Ànnu, eftersom bÄda parter inte nödvÀndigtvis Àr nöjda med denna tillfÀlliga lösning. För FBI Àr det avgörande att fÄ tillgÄng till iPhone som tillhör en av San Bernardino-skyttarna, men det löser inte sitt större problem: spionera pÄ krypterad kommunikation eller enheter. Apple, Ä andra sidan, arbetar enligt uppgift med att förbÀttra iPhone-sÀkerheten. Men för tillfÀllet har det ett annat problem: vÀrlden vet att det finns ett sÀtt att fÄ en titt pÄ de data som lagras pÄ en krypterad iPhone utan att veta PIN-koden eller lösenordet.

FBI sa inte om den kommer att dela den sÄrbarhet den upptÀckte och framgÄngsrikt anvÀnde pÄ San Bernardino iPhone 5c, med hjÀlp av ett namnlöst sÀkerhetsföretag. Men Apple kan kanske anvÀnda andra rÀttsfall som involverar iPhones för att tvinga presidiet att förklara hacket.

MISS INTE: Det finns en beroendeframkallande ny YouTube-kanal som endast Àr avsedd för smÀltande saker

Allt beror pÄ det amerikanska justitiedepartementets mÄl i New York mot Apple, Reuters rapporter. Om Äklagare ber domstolen att tvinga Apple att lÄsa upp iPhone, kan Apple driva regeringen för att avslöja hur den fick tillgÄng till iPhone 5c.

DOJ kommer att berÀtta för domstolen under de nÀrmaste tvÄ veckorna om det kommer att fortsÀtta sitt försök att tvinga Apple att hjÀlpa till i Brooklyn-Àrendet. En federal domare beslutade redan att han inte hade befogenhet att beordra Apple att hjÀlpa byrÄn i Brooklyn-fallet, men DOJ överklagade beslutet till en domstolsdomare.

Mot bakgrund av iPhone-hacket frĂ„n San Bernardino kom DOJ överens med Apple om att försena tidsfristerna i Brooklyn till 11 april. Även om regeringen beslutar att stoppa sina förfaranden mot Apple, kommer det Cupertino-baserade företaget fortfarande att kunna bedriva laglig upptĂ€ckt i alla andra fall dĂ€r FBI vill anvĂ€nda bevis frĂ„n en iPhone utan Apples hjĂ€lp.

Faktum Àr att FBI kan ha svÄrt att hÄlla tekniken hemlig. Reuters sÀger att andra brottsbekÀmpande tjÀnstemÀn i landet letar efter stöd för att lÄsa upp iPhones som beslagtagits i brottsutredningar.

“SĂ„ smĂ„ningom vill vi veta: Finns den hĂ€r tekniken tillgĂ€nglig för oss, eller kommer tredje part att sĂ€lja den, och hur mycket skulle den kosta?” East Baton Rouge distriktsadvokat Hillar Moore III berĂ€ttade Reutersoch avslöjade att han frĂ„gade FBI om den nya tekniken kunde anvĂ€ndas för att fĂ„ tillgĂ„ng till en iPhone relaterad till ett mordfall som han övervakar.