Hur att lÀgga till ett spel i deras app drev detta företag till mer Àn 160 miljoner nedladdningar

Tekniska experter Àr delade om huruvida vi kan squasha falska nyheter online

FramgÄng i startvÀrlden Àr svÄr att fÄ med sig. Med hundratusentals drivna företagare som stÀndigt tÀvlar om medieuppmÀrksamhet, riskkapital och potentiella kunder Àr slagfÀltet full av konkurrens. Och ibland kan nÄgot sÄ enkelt som att lÀgga till ett spel göra hela skillnaden.

Piano av Gismart började som en pianosimulatorapp. Men nÀr de vÀl lagt till ett spel i programmet exploderade deras popularitet och Piano dök upp i de mest nedladdade spelen i vÀrlden pÄ 4: e plats i Google Play Butik i februari 2017. PÄ bara tvÄ mÄnader ökade antalet nedladdningar för alla Gismart-appar frÄn 130 miljoner i slutet av december 2016 till 160 miljoner i mars 2017.

“Att lĂ€gga till spel till vĂ„ra musikalsimulatorer Ă€r en del av vĂ„r stora produktstrategi”, sĂ€ger Dmitri Lipnitsky, grundare och VD för Gismart. “Vi vill att mĂ€nniskor ska ha kul och samarbeta med att spela virtuella musikinstrument oavsett om de har nĂ„gon musikalisk förmĂ„ga.”

För företag som behöver lite tillvÀxt Àr denna typ av bump enorm. Inte bara kunde de diversifiera sina erbjudanden med nÄgot sÄ enkelt att sÀtta ihop som ett spel i appen, de kunde ocksÄ uppmÀrksamma nya anvÀndare, stora peruker och kanske viktigast av allt App Store och Google Play Butik.

NÀr du bygger ett företag mÄste du komma ihÄg att du inte behöver förÀndra det du gör helt och inte heller ska du vara stillastÄende inför en stÀndigt förÀnderlig affÀrsvÀrld. Oavsett om du Àr ett kÀmpande företag som vill göra ett drag eller en blomstrande framgÄngshistoria som verkligen vill nÄ stjÀrnorna, kan du lÀgga underverk för ditt företags framtid genom att lÀgga till ett nytt spel, en funktion eller till och med design i din app.

LÀs mer om startups och appar hÀr pÄ Tech.Co