Hur blicklÄsskÀrmen kommer att förÀndra hur du anvÀnder dina smartphones

Hur blicklÄsskÀrmen kommer att förÀndra hur du anvÀnder dina smartphones

Ett antal nya telefoner har slĂ€ppts de senaste mĂ„naderna av Samsung och Xiaomi. Allt började med Samsungs Galaxy M-serie – M10, M20 och M30, följt av A-serien – A30 och A50. Dessa nya enheter tillsammans med Xiaomis Redmi Note 7 och Note 7 Pro har tydligt lĂ€mnat konsumenter som vill köpa en telefon i mellanklassen bortskĂ€md för val.

Dessa smartphones skiljer sig Ă„t nĂ€r det gĂ€ller processorer, skĂ€rmar och kameror och riktar sig till konsumenter med olika USP. Ett vanligt tema mellan dessa enheter har dock varit lĂ„sskĂ€rmen. BĂ„de Samsung och Xiaomi har samarbetat med Glance för att leverera en intressant lĂ„sskĂ€rmsupplevelse till konsumenterna. Med sĂ„ lite tid till vĂ„rt förfogande och sĂ„ mycket innehĂ„ll att konsumera Ă€r det intressant att se hur Glance hjĂ€lper till att lösa problemet pĂ„ enheter frĂ„n Samsung och Xiaomi. Även om det finns en viss mĂ€rkesspecifik anpassning av blickfunktionen pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen som Ă€r tydligt synlig över de tvĂ„ mĂ€rkena, Ă€r den underliggande upplevelsen densamma.

BlicklÄsskÀrm 1BlicklÄsskÀrm 2

Hur du anvÀnder blick pÄ din telefon

Det intressanta med Glance Àr att det inte Àr en app och att du inte ens kan ladda ner den frÄn Play Store. Det Àr en del av telefonen vilket innebÀr att du kan komma Ät blick precis som du skulle fÄ tillgÄng till nÄgon annan inbyggd funktion. Det betyder ocksÄ att du mÄste köpa en blick-aktiverad telefon för att kunna anvÀnda den. För nÀrvarande finns Glance tillgÀngligt pÄ de flesta modeller i Samsungs Galaxy A-, M- och J-serie av Samsung och pÄ de flesta Xiaomi-telefoner, inklusive POCO F1 och den nyligen lanserade Redmi Note 7-duon. PÄ dessa enheter Àr Glance en out-of-box-upplevelse. SÄ allt du behöver göra Àr att bara börja anvÀnda funktionen direkt. Det Àr sÄ enkelt.

Det finns tre lĂ€gen eller nivĂ„er av innehĂ„llsförbrukning i Glance. Den första Ă€r pĂ„ sjĂ€lva lĂ„sskĂ€rmen – varje gĂ„ng du vĂ€cker telefonen ser du ett annat innehĂ„ll, som innehĂ„ller en visuellt rik bild och en rubrik.

BlicklÄsskÀrm 3BlicklÄsskÀrm 4

NÀsta Àr nÀr du hittar nÄgot av intresse och du vill veta mer om det. Beroende pÄ om du anvÀnder en Samsung- eller Xiaomi-telefon skiljer sig steget. PÄ en Samsung-enhet sveper du ner frÄn telefonens mitt; pÄ en Xiaomi-enhet sveper du antingen Ät höger eller trycker pÄ en knapp bredvid rubriken. I det hÀr lÀget fÄr du se mer information om innehÄllet. Om det Àr videoinnehÄll kan du klicka pÄ uppspelningsknappen för att visa klippet direkt.

Den tredje nivÄn av blickförbrukning Àr Ànnu mer givande, dÀr du bara blÀddrar upp eller ner pÄ bÄde Samsung- och Xiaomi-telefoner för att fÄ ett flöde av visuellt rikt, informativt innehÄll.

BlicklÄsskÀrm 5BlicklÄsskÀrm 6

Nu nÀr du vet hur du anvÀnder den hÀr coola funktionen, hÀr Àr de fyra saker som vi verkligen gillar med Glance.

Blick gör lÄsskÀrmen attraktiv

Det visuella i Glance Ă€r verkligen tilltalande. Vi Ă€lskar hur telefonen ser annorlunda ut varje gĂ„ng du tar upp den. Vi vill nu vĂ€cka telefonen hela dagen. Bilderna verkar alla vara utformade för att fĂ„ en att kĂ€nna sig lycklig – jag har hittills inte stött pĂ„ nĂ„got innehĂ„ll som inte Ă€r positivt eller leendeinducerande.

Blick hÄller mig informerad och hjÀlper mig att lÀra mig nya saker

BlicklÄsskÀrmskategorier

Innan vi tittade tÀnkte vi aldrig pÄ hur underutnyttjade lÄsskÀrmen pÄ vÄra telefoner var. Detta gör inte bara lÄsskÀrmen riktigt vacker utan gör det ocksÄ lÀtt för oss att kolla in intressant innehÄll utan att behöva göra nÄgot. NÀr vi har ett ledigt ögonblick vÀcker vi bara telefonen för att hÀmta lite information. Det finns sÄ mycket innehÄll att konsumera i flera kategorier inklusive nyheter, mat, sport, mode, resor och underhÄllning. Det faktum att det mesta innehÄllet Àr i form av korta videor gör upplevelsen roligare.

Blick Àr mycket underhÄllande

Inte allt som vi ser pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen handlar om information. Det finns ocksĂ„ spel, frĂ„gesporter, musik etc. som gör det Ă€nnu mer interaktivt. Detta hĂ„ller oss intresserade av att Ă„tervĂ€nda upprepade gĂ„nger till vĂ„r telefon, eftersom vi inte vet vad som kommer nĂ€sta – det Ă€r som att bli lite överraskande varje gĂ„ng du vĂ€cker telefonen.

Blick Àr anpassad för innehÄll och sprÄk

BlicklÄsskÀrm 7BlicklÄsskÀrm 8

NÀr du vÀl har gÄtt igenom de kategorier som Glance erbjuder och vÀljer de som du vill följa, ser du bara innehÄll frÄn de valda kategorierna pÄ din lÄsskÀrm, vilket Àr riktigt tankevÀckande. Det Àr inte allt, Glance erbjuder innehÄll pÄ hindi och tamil förutom engelska, sÄ att du konsumerar innehÄll pÄ ditt favoritsprÄk.

Sammantaget njuter vi verkligen av den nya upplevelsen som Glance har att erbjuda. Det fÄr oss att undra varför det inte har gjorts förut. Det Àr innovativt, men ÀndÄ enkelt att anvÀnda och det har verkligen fÄtt oss. Det skulle verkligen vara fantastiskt att se blick pÄ Samsungs flaggskepp samt telefoner frÄn andra mÀrken.