Hur Capital One Labs Incubator gör rörelser i Fintech

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Tanken att överföra pengar frÄn din bank till en vÀn via en enkel betalningsapp som Venmo var en lÄngt ifrÄn tanke för mÄnga. Idag skulle det vara konstigt att ha en vÀn som inte vet hur man ska betala för eller bestÀlla nÄgot via sin smartphone.

Detta skifte i mobil konsumentbank Àr kÀrnan i fintech-startups och hjÀrtat i Capital One Labs experimentell produkt- och teknikinkubator och accelerator.

Inom deras företagsstruktur finns det en dold startkultur som har tvÀrfunktionella team av produktchefer, designers, datavetare, utvecklare och andra innovatörer som funderar pÄ sÀtt att göra banker mer sömlösa och sÀkra för kunderna.

Du kanske tror att fintech Àr trÄkigt. TvÀrtom, nystartade företag utvecklar avancerad teknik som kommer att förÀndra vÄrt sÀtt att hantera vÄra pengar. Fintech Àr fylld med komplexa problem kring mobilbank, att flytta och spara pengar pÄ ett sÀkert sÀtt och lÄta kunderna köpa varor över hela sin telefon. Det Àr sÄ spÀnnande att riskkapitalister, riskkapitalföretag, företag med mera dumpar en enorm summa pengar till denna bransch. Enligt en rapport frÄn Accenture:

“Mer Ă€n 50 miljarder dollar har investerats i nĂ€stan 2 500 företag sedan 2010, eftersom dessa innovatörer omdefinierar hur vi lagrar, sparar, lĂ„nar, investerar, flyttar, spenderar och skyddar pengar.” Dessutom â€Ă¶kade vĂ€rdet av de globala fintech-investeringarna 2015 med 75 procent till 22,3 miljarder dollar, driven av affĂ€rsflöden över Europa och Asien och StillahavsomrĂ„det.”

2015 ansĂ„gs det vara Ă„ret för fintech dĂ€r företag som PayPal, Square, FirstData, WorldPay och Powa nĂ„dde en kapitalisering pĂ„ flera miljarder dollar – och det finns fler nystartade företag som följer deras fotspĂ„r.

Capital One Labs vill utveckla framtiden för fintech, utöka sina franchises och hÄlla jÀmna steg med nÀsta generation kunder som bor, arbetar och fungerar genom sina mobila enheter.

Capital One Labs har för nÀrvarande tre platser: Washington, DC Lab precis utanför distriktet i Arlington, Virginia som nyligen utsÄgs till en toppplats för arbetstagare av anstÀllda. NY Lab ligger i Manhattans hotbed för teknik, Flatiron District, och SF Lab ligger i hjÀrtat av San Franciscos finansdistrikt.

Artikeln kom till dig i samarbete med Arlington Economic Development. LÀs mer om nystartade företag frÄn Arlington pÄ TechCo.